torstai 21. huhtikuuta 2016

PÄÄRYNÄ-KINUSKIVAAHTO
 Kauniisti aseteltu ruoka saa veden kielelle ja maistuukin paremmalta kuin hätäisesti kokoon kyhätty annos. Anni teki meille viikonlopun herkuttelujen päätteksi mahtavan jälkiruoan, joka syntyi tosi vaivattomasti. Valion valmiiksi maustetut rahkat antavat helpon pohjan erilaisille jälkkäreille. Käytänkin niitä siksi usein ja nytkin kaupasta tarttui mukaamme päärynä-kinuskirahka. Jo nimi antaa aavistuksen mausta ja lisänä vähän karamellisoituja päärynöitä, niin annos lähenteli täydellisyyttä!
PÄÄRYNÄ-KINUSKIVAAHTO

1 prk (200 g) Valion päärynä-kinuskirahkaa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
sokeria

1 päärynä
nokare voita
1-2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Mausta sokerilla oman makusi mukaan.
 Kuori ja kuutioi päärynä. Laita pannulle voita ja sokeria ja anna voin sulaa. Lisää pannulle päärynät ja sekoittele kunnes palat vähän pehmenevät. Ripottele päälle kaneli ja sekoita.
 Laita annosmaljoihin ensin vaahtoa (pursottamalla) ja lisää karamellisoituja päärynöitä.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti