maanantai 25. huhtikuuta 2016

FRITEERATUT SIPULIRENKAAT
 Possun fileen ja ihanan salaatin kanssa sain jokin aika sitten kotona sipulirenkaita. Mies ja tytär yllättivät minut tullessani harrastuksistani ja olipa kiva istua valmiiseen pöytään. Possun filee oli bbq-maustettu ja suussa sulavan murea, salaatissa revitty mozzarella ja suolapähkinät toivat vastakohtia salaattisekoitukseen ja tomaatteihin.
 Ja sitten ne rapeat, makeat sipulirenkaat. Todella herkulliset ja dipin kanssa täydelliset! Kannattaa tehdä itse, vaikka se vaatiikin aina näpertelyä ja pientä rasvan kärytystä. Maku ja suutuntuma on niin hyvä!
FRITEERATUT SIPULIRENKAAT

pari isoa sipulia (ruokailijoiden määrästä riippuen useampia)
vehnäjauhoja
kananmuna
korppujauhoja
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Leikkaa sipulit reilun sentin paksuisiksi renkaiksi.
Pyöräytä renkaat lautasella, jossa on vehnäjauhoja. Sen jälkeen kastele ne kulhossa olevaan kananmunaan, jonka olet kevyesti vatkannut. Nostele renkaat lopuksi korppujauhoihin, joihin on laitettu vähän suolaa (ei välttämätöntä) ja laita lautaselle odottamaan paistamista.
 Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Öljy on sopivaa, kun leipäpala ruskistuu n. minuutissa. Nosta renkaita kattilaan muutama kerrallaan ja anna ruskistua. Sipuli kypsyy yllättävän nopeasti kuumassa öljyssä.
 Nostele renkaat reikäkauhalla leivinpaperilla olevien talouspapereitten päälle, että ylimääräinen öljy voi valua pois.
 Tarjoile majoneesin tai kermaviilidipin kanssa.
Sipulirenkaat odottelemassa paistamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti