sunnuntai 1. toukokuuta 2016

UUNIBATAATIT
 Ystäväni Tiinan vinkkauksesta tein meille loppuviikosta uunibataatteja. Mies halusi paistaa myös pihvit ja lopulta kävikin niin, että hän söi pääasiassa pihviä (makea bataatti ei ole kaikkien makuun) ja minä pääasiassa bataattia. Tähän käy päälle myös feta-juusto, meillä nyt vaan sattui olemaan Auraa kaapissa, joten sitä käytin ja hyvältä maistui.
UUNIBATAATIT

1/2 bataatti / ruokailija (bataattien koosta riippuen)
2 rkl öljyä
mustapippuria
(ripaus suolaa)
(loraus hunajaa)
pari rkl creme fraichea / bataatinpuolikas
Aurajuustomurua tai fetajuustoa
paahdettuja pinjansiemeniä
muutama basilikan lehti

 Pese bataatti ja halkaise se. Pistele haarukalla molemmilta puolin. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai uunivuokaan. Ripottele päälle öljy ja paista 180 C uunissa n. 50 minuuttia.
 Ota uunista, murskaa vähän pintaa lusikalla tai haarukalla ja ripottele päälle pippuri ja halutessasi suola ja hunaja. Levitä päälle creme fraiche ja juusto muruina. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Ripottele bataatille. 
 Lopuksi silppua basilikan lehdet ja täydennä bataatin päällys silpulla. Tarjoa sellaisenaan tai lihan, kalan tai kanan lisukkeena.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti