maanantai 12. lokakuuta 2015

CHILI CON POLLO CON NACHOS
 Arki-illan nopeahko ruoka syntyi tänään kanasta. Meksikolaiset maut suomalaisittain ovat suosikkejani ja valmiilla taco-mausteseoksilla pääsee helposti makutuntumaan. Varmasti parempaa tulisi, kun itse sekoittelisi ja kokeilisi alusta alkaen kaiken, mutta tämä oikotie käy meille oikein hyvin. 
 Samantyyppisiä ruokia olen tehnyt ennenkin, mutta aina näihin löytää jonkun uuden kikan tai yhdistelmän, joka saa tuoan maistumaan vieläkin paremmalta.
CHILI CON POLLO CON NACHOS

n. 400 g broileria
öljyä
1 pss taco-mausteseosta
1/2 dl vettä
1-2 dl pakastemaissia
1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
(suolaa, chiliä)
n. 1 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta (cheddar tai joku muu)
Lisäksi:
smetanaa
tortilla- tai nacholastuja
salaattia

 Pilko kana pieneksi. Paista pannulla öljyssä parissa erässä. Palauta kaikki kanat pannulle ja ripottele päälle tacomauste. Sekoita ja lisää vesi sekä pavut tomaattikastikkeineen. Sekoita. Lisää maissit ja anna niitten sulaa ja kuumentua. Maista. Jos tarvitset lisää suolaa tai chiliä - oman makusi mukaan. Lisää ruokakerma ja sekoita.
 Kaada kastike uunivuokaan ja ripottele päälle runsaasti juustoraastetta. Laita 200 C uuniin noin vartiksi (kaikki aineethan ovat kypsiä, tarkoitus on, että maut tasaantuvat ja juusto sulaa ja vähän ruskistuu).
 Tee sillä välin salaatti.
 Tarjoile tortillasipsien/-lastujen, smetanan ja salaatin kera. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti