maanantai 19. lokakuuta 2015

ANNIN TÄYDELLISET MARENGIT
 Halloween -henkeen
 Halloween-aika lähestyy ja meidän Annin mielikuvitus alkoi laukkaamaan. Jotain leivonnaisia piti saada aikaiseksi. Olemme tehneet vuosien varrella muutamankin kerran marenkeja, mutta aina välillä niistä on tullut ruskeita valkoisen sijaan ja joskus koostumus on ollut jotain muuta kuin toivottua.

Tällä kertaa massa oli täydellistä ja siitä sai pursotettua juuri sellaisia kuvioita kuin halusi. Ja viimeistelyksi Anni koristele marengit haamuiksi itse värjätyllä pikeerillä. Siitä ei tullut hänen mielestään tarpeeksi mustaa, kun käytössä oli nestemäiset elintarvikevärit, mutta minun mielestäni ne olivat täydellisiä!
Pursotetut marengit odottamassa uuniin menoa.

MARENGIT

4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

Erottele yksi kananmuna kerrallaan valkuaiset ja keltuaiset erillisiin laseihin. Kaada valkuaiset isoon kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi.
Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun puolet sokerista on lisätty, laita perunajauho pienen siivilän läpi sekaan ja sekoita. Lisää loput sokerit vähän kerrallaan ja edelleen koko ajan vatkaten. 
Seos on valmista,kun vatkaimia nostettaessa vaahto on niin kovaa, että se jää "huipuiksi".
Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.
Pursota pellille leivinpaperin päälle joko pieniä yksittäisiä marenkeja tai tee seoksesta leivinpaperille yksi pyöreä kakkupohja, jonka voit käyttää pavlovan tai muun kakun pohjana.
Paista uunissa 100 C n. 1-1 1/2 t ja sen jälkeen pudota uunin lämpöä 60 C ja jatka paistamista 1-1 1/2 t. Isompi pohja kestää kauemmin. Meillä näihin pieniin marenkeihin kului 1 t + 45 min.

Hu-huu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti