keskiviikko 21. lokakuuta 2015

HALLOWEEN -KEKSIT
 Edelleen Anni jatkoi valmistautumista Halloween-viikonloppuun valmistamalla keksejä, jotka sitten sai koristeltua teeman mukaisesti. Keksitaikinaksi valikoitui ihan perustaikina, jonka sai kaulittua ja paistettua mahdollisimman tasaiseksi pinnaltaan.
 Koristelut saa tehtyä oko valmiilla pipareiden koristeluun tarkoitetulla sokerikuorrutteella tai itse värjätyllä tomusokeriseoksella eli pikeerillä. Kaikenlaisia muumioita, haamuja ja kurpitsoja oli tarjotin pullollaan Annin urakan jälkeen. Upeita!
HALLOWEEN -KEKSIT

100 g voita
100g sokeria
1 muna
225 g jauhoja
2 tl vaniljasokeria
(2 tl sitruunamehua)

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja vatkaa sekaan hyvin. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, koska siten on helpompaa sekoittaa taikinaa. Laita välillä sekaan vaniljasokeri ja halutessasi sitruunamehua.
Kaada taikina pöydälle ja painele käsin kiinteäksi. Kauli ohueksi levyksi ja ota piparimuoteilla keksejä. Paista 190 C uunissa leivinpaperin päällä n. 8-10 min. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ja kovettua ensin pellillä viisi minuuttia. Siirrä sen jälkeen lopuksi leivinpaperin avulla ritilän päälle jäähtymään.

Koristele värjätyllä pikeerillä3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Heips. Onko tuo pikkuleipätaikina helposti leipoutuvaa...pikkuväki tulossa mummin kanssa tekemään lepakoita yms. halloween-pikkuleipiä, joten taikinan pitää toimia, lähteä näppärästi leivinalustalta pellille yms. 🎃🎃

    VastaaPoista
  3. Oli helposti leipoutuvaa eli mielestäni voi hyvin tehdä myös pikkuväen kanssa :)

    VastaaPoista