maanantai 5. lokakuuta 2015

HUNAJAISET KASVIKSET RAPEAN LOHEN KANSSA
 Toiset viettävät parhaillaan lihatonta lokakuuta ja niihin tunnelmiin sopii hyvin myös tämän kertainen ateria. Rapea lohi on meillä aika vakio tapa valmistaa lohta, mutta lisukkeet vaihtelevat. Nyt oli kaapissa suppea valikoima kasviksia ja niistä syntyi mainio hunajainen lisuke.
HUNAJAISET KASVIKSET 

3 porkkanaa
1-2 sipulia
1/2 kesäkurpitsa
voita/öljyä
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl balsamicoa
suola
mustapippuria
(suolapähkinöitä)

Kuori porkkanat ja sipulit. Pilko kaikki kasvikset reiluiksi paloiksi. Kiehauta porkkanoita vähän aikaa (n. 5-10 min) kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois.
Kuumenna pannulla voita tai öljyä tai niiden sekoitusta, lisää kaikki kasvikset ja sekoittele kunnes kasvikset vähän pehmenevät, mutta jäävät vielä napakoiksi.
Lisää hunaja ja anna sen sulaa sekoitellen. Lisää sitruunan mehu ja balsamico sekä suola ja pippuri. Voit lisätä halutessasi päälle vielä suolapähkinöitä, jota meillä ei tällä kertaa ollut. Tarjoile rapean lohen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti