keskiviikko 7. lokakuuta 2015

ITSE TEHTYÄ MAAPÄHKINÄVOITA 
  Tytär kokkaa, osa .. jotain. Miten joku keksiikin kokeilla kaikkea! Anni rakastaa maapähkinävoita ja nyt siis etsittiin ohjeita sen valmistamiseen. Tuloksena herkullinen, tahmea, ihana levite, jota voi siis syödä paahdetun leivän päällä esim. mustikoiden tai banaaniviipaleiden kanssa. Tosin sunnuntai-illalle oli suunnitelmissa vielä satay-kanavartaiden valmistus, jossa pääosaa näytteli tämä mahtava peanut butter :)
 MAAPÄHKINÄVOI

n. 400 g maapähkinöitä
ripaus suolaa

Laita kuorelliset pähkinät uunipellille. Paahda uunissa 175 C noin vartin verran. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä vähän aikaa. Irrota pähkinöistä kuoret esim. hieromalla pähkinöitä käsien välissä. Tämä puuha vie aikaa (ja koettelee hermoja), mutta lopputulos palkitsee tässäkin.
Laita kuoritut pähkinät monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Käytä konetta ja kurkkaa välillä, kunnes pähkinöistä alkaa muodostua  kiinteää massaa. Tämäkin vaihe kestää jonkun aikaa ja näyttää siltä, kuin pähkinät olisivat pitkän aikaa pelkkää pölyä. Yht'äkkiä niistä kuitenkin muodostuu tasainen, voimainen massa. Ripauta päälle vähän suolaa, sekoita ja maista. Ja ihastu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti