keskiviikko 2. syyskuuta 2015

OHUTPOHJAINEN SIENIPIIRAKKA
 Suuri sienisato houkuttelee aina vaan erilaisiin leipomisiin. Näin Heleen's Hobbies -blogissa tämän piirakkareseptin ja kehujen saattelemana ajattelin kokeilla sitä. Tämä sopii myös kanamuna-allergisille. 
 Pohja oli tosi ihana, ohut ja rapea. Voisin kuvitella, että tätä pohjaa tulen käyttämään myöhemminkin suolaisissa piirakoissa. Täyte jäi tosin myös ohueksi ja se oli itselleni ehkä vähän pettymys. Kaapissa oli vain mozzarellajuustoa, joten siitä johtuu tuo tosi ruskea pinta. Tässä voisi käyttää jotain vähän vahvempaa juustoa, jolloin saisi myös lisämakua piirakkaan. Mutta ei tämäkään syömättä jää - päinvastoin!
OHUTPOHJAINEN SIENIPIIRAKKA

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1/2 dl juustoraastetta
1/2 dl maitoa 
Täyte:
noin litra tuoreita paloiteltuja kanttarelleja tai muita sieniä
2-3 rkl voita
1-2 rkl (ruis)korppujauhoja
1 salottisipuli tai puolikas tavallinen sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl smetanaa (tai creme fraichea)
n. 1 dl maitoa 
tai ruokakermaa
suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää

2 dl juustoraastetta 

 Nypi voi jauhojen joukkoon, lisää juustoraaste ja maito ja sekoita nopeasti. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
 Tee sillä välin täyte; höyrytä kuivalla pannulla sienistä neste, lisää voi ja paista sieniä samalla käännellen. Lisää silputut sipulit ja tarvittaessa voita. Paista sieniä, kunnes niihin tulee hyvä väri ja ne napakoituvat. 
 Lisää korppujauhot ja sekoita. Lisää smetana ja anna seoksen muhia keskilämmöllä. Lisää maitoa, sillä seoksesta tulee helposti liian paksua. Mausta ja anna jäähtyä.
 Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi, reilusti piirakkavuoan kokoiseksi. Painele piirakkapohja vuokaan leivinpapereineen (siis jätä molemmat paperit paikoilleen) ja paista 200 asteessa (kiertoilma) noin 10 minuuttia, kunnes reunat saavat hiukan väriä. Poista varovasti päällimmäinen paperi ja levitä täyte taikinan päälle. Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste ja paista piirakkaa vielä n. 15 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen.


2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloista piirakkaa! Juusto piiraspohjissa antaa kivaa makua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohja oli mahtavan rapea! Ja tämä oli kyllä muutenkin yllättävän hyvää, kun tulee melkein aina käytettyä tuota muna-maito-juusto päällistä.

      Poista