keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

MARINOITUJA MANSIKOITA
 Ihan kohta lähestyy mansikka-aika. Sehän on tänä vuonna reilun parisen viikkoa myöhässä, sillä muistan useampanakin vuotena, että juhannuksena on saanut omasta maasta jo kunnon kulhollisen mansikoita kakkuun tai johonkin jälkiruokaan. Tosin juhannushan oli tänä vuonna myös tosi aikaisin, mutta silti. Viileä ja sateinen sää on veroittanut ja venyttänyt kaikkia satoja.

 Onneksi kaupoista saa jo kotimaisia - ehkä kasvihuoneessa tai harsojen alla kasvatettuja mansikoita, joissa on kuitenkin makua. Niistä syntyi kahdella marinadilla herkkuja jäätelön kera. Ja mascarpone-vaahtoa, jota käytettiin juhannuksen Tuhatlehtileivosten täytteenä oli myös jäänyt vähän, joten siitä saatiin mukava lisä tähän jälkiruokaan.
KAHDEN MARINADIN MANSIKAT

LIMONCELLO-MANSIKAT                  BALSAMICO-MANSIKAT

2 dl mansikoita                      2 dl mansikoita
1/2 dl sokeria                       2 rkl balsamicoa
3 rkl vettä                          2 rkl sokeria
2-3 rkl Limoncello-likööriä          4-5 isoa basilikan lehteä
4-5 isoa basilikan lehteä

Poista kannat mansikoista, viipaloi marjat ja jaa kahteen kulhoon.
Tee limoncello-mansikoille marinadi kuumentamalla sokeri ja vesi keskenään, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä. Sekoista sekaan likööri ja ohuiksi suikaloidut basilikan lehdet. Kaada mansikoiden päälle ja laita jääkaappiin maustumaan.

Laita toiseen kulhoon mansikoiden päälle balsamico, sokeri ja ohuiksi suikaloidut basilikan lehdet. Sekoita nostellen ja anna maustua jääkaapissa jonkun aikaa.

Tarjoa mansikat jäätelön ja mahdollisesti mascarpone-vaahdon kanssa.
Tilkka Limoncello-likööriä nautittiin jälkiruoan kanssa alkuperäisistä, Kreikasta tuoduista keramiikkakupeista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti