maanantai 27. kesäkuuta 2016

PAAHDETTU KASVISLISUKE KALALLE
 Helppo arkiruoka tai vaikka sunnuntai-illan päivällinen tulee periaatteella "kaikki samaan aikaan uuniin ja uunista ulos". Meillä oli jääkaapissa lohta ja parsakaalia ja sitten aloin googlettaa, että mitä saisin tehtyä parsakaalista.
 En halunnut kuorrutella parsaa juustolla, kuten usein tulee tehtyä, vaan jotain erilaista. Maku-sivustolta löysinkin vinkin paahdetuista kasviksista; parsakaalista ja punasipulista, jeee! Ja kun vielä tajusin, että ne valmistuvat yhtä aikaa samassa lämpötilassa, oli ongelma ratkennut.
 Lohifileen laitoin uunivuokaan ja maustoin suolalla, valkopippurilla ja muutamalla sitruunamehutilkalla. Ja kasvikset alla näkyvällä tavalla. Yksinkertaista ja hyvää.
PAAHDETTU PARSAKAALI JA PUNASIPULI

1 iso parsakaali
1 iso punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1-2 tl Tabascoa

 Pilko parsakaali sopiviksi paloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Levitä kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele päälle öljyä, mausteita ja Tabascoa.
 Paahda uunissa 200 C n. 20-30 min. Älä päästä kasviksia ruskistumaan ihan noin paljon kuin minulla, sillä ohuimmat sipulit kuivahtavat silloin.
 Tarjoa uunilohen ja sitruunamajoneesin sekä salaatin kanssa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti