keskiviikko 16. syyskuuta 2015

JAUHELIHA-VIHANNESVUOKA
 Tätä herkullista vuhannesvuokaa ei ole tullut tehtyä vähään aikaan. Tänään höystin sen jauhelihalla ja jo uunista tuleva ihana tuoksu, sai veden kielelle ja haarukan käteen. Ihana syksyruoka, kun kasvikset, juurekset ja vihannekset ovat parhaimmillaan. Kun tekee ison annoksen, voi osaan lisätä jauhelihaa ja osan jättää ilman, niin saa taas sekä kasvis- että lihansyöjille omat herkkuannoksensa.

JAUHELIHA-VIHANNESVUOKA

3 porkkanaa
2 eriväristä paprikaa
1 iso sipuli
1 pieni tai puolikas iso kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä tai margariinia
1 dl kasvislientä
1 tl suolaa
1 rkl soijaa
½ tl timjamia
1 tl sitruunapippuria

400 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria

Päälle
1 muna
1 prk (reilu desi)smetanaa tai creme fraichea
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta (Emmental)

 Suikaloi tulitikunohuiksi kasvikset tai raasta ne karkeaksi raasteeksi ja kuullota pannulla vähän aikaa. Lisää mausteet ja kasviliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

 Paista sillä välin jauheliha kypsäksi ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita päälle tulevat aineet keskenään.
 Kaada jauheliha ja kasvikset nesteineen uunivuokaan, sekoita ja kaada päälle juustoseos. Paista uunissa 175 C n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti