sunnuntai 20. syyskuuta 2015

LIME-KANA JA DIPPI
 Vietin lauantain harrastuksissani ja keräilemässä energiaa hyvässä porukassa. Ja kun tulin nälkäisenä illalla kotiin, oli ihana tyttäremme Anni valmistanut meille huumaavan tuoksuisen meksikolaistyyppisen aterian.
 Välillä tuntuu, että pelkät tuoksut ovat jo puoli ruokaa ja niin oli nytkin. Hyvä, että malttoi edes maistaa! Mutta herkulliselta myös maistui tämä nachosalaatin kera nautittu kana. Jos haluaisi, voisi tämän kanssa tarjota riisiä, mutta meillä sitä ei tarvittu. Raikas limedippi oli kuin nenä päähän ja täydensi aterian.
 Jälkiruokana saimme Annin eilen tekemää lime-valkosuklaamoussea, joka jäädytettiin pakastimessa yön yli. Nyt se oli mahtavaa jäätelöä! Tällainen pieni raikas herkku jäähdyttää tulisten makujen jälkeen suun ja kruunaa aterian!
Lime-valkosuklaajäätelö keksimurskalla.
LIME-KANA

4 broilerin rintafilettä
Marinadi:
2 limeä
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kevätsipulin varsi
1 chilipalko

 Raasta kahden limen kuori ja purista mehut. Laita kulhoon. Lisää oliiviöljy. Silppua valkosipulin kynnet ja kevätsipuli sekä chili. Lisää sekaan. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.
 Lisää kulhoon broilerin rintafileet ja anna marinoitua vähintään tunnin.
 Laita fileet uunivuokaan ja kaada päälle marinaadi kulhosta.
 Paista 200 C uunissa n. 30 minuuttia.
Anna kanojen marinoitua jääkaapissa.
Kaada kanat marinadeineen uunivuokaan.
DIPPI

pieni kourallinen mintun lehtiä
iso kourallinen ruohosipulia
1/2 limen kuoriraaste ja mehu
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 prk smetanaa
2 rkl kermaviiliä

 Raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää smetana ja kermaviili ja sekoita. Silppua minttu ja ruohosipuli ja lisää sekaan. Mausta lopuksi ja maistele.
 Anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun kanat ovat uunissa.
NACHO-SALAATTI

jääsalaattia
tomaatteja
kurkkua
cheddar- tai gouda-juustoa
nacho/tortilla sipsejä

Pilko aineet ja aseta tarjolle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti