maanantai 21. syyskuuta 2015

PORKKANAKAKKUA ISO PELLILLINEN  
 Halusin tarjota parillekymmenelle hengelle viikonloppuna jotain makeaa kahvin kanssa ja löysin tämän porkkanakakun reseptin Maku-sivustolta. En tiedä ketään, jota ei tämä herkku houkuttelisi. Ja niin kävi nytkin. Kaikki ylistivät mehevää kakkua, johon olin tehnyt kunnon kerroksen kuorrutusta. Kannattaa yllättää vaikka työkaverit tällä! Tai tästä saa helposti tarjottavaa isompiinkin juhliin. 
Onneksi isosta pellillisestä riitti vielä kotiinkin muutama pala. Mmmmm ....
 PORKKANAKAKKU PELLILLE (n. 30 reilua palaa)

6 munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kanelia
noin 8 dl porkkanaraastetta
300 g voita (tai margariinia) sulatettuna
Kuorrutus
200 g voita
400 g sulatejuustoa (maustamaton)
5-6 dl tomusokeria

 Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
 Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 C noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
 Valmista sillä aikaa kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Anna jähmettyä hetken jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti