OI MIKÄ KASTIKE JA MITKÄ VARTAAT!
Viikonloppuna on aikaa askarrella ruoan parissa ja sattumalta mies oli löytänyt Sivumaku-blogista mielenkiintoisen kuuloisen jauhelihareseptin. Vietnamilaiset tai melkein kaikki "itämaiset" maut hivelevät ainakin minun makunystyröitäni, joten ei muuta kuin reseptin kimppuun. Taas hieman säveltäen. Eli possun jauhis vaihtui nautaan ja määriä vähän muokkailtiin. Kastike oli sairaan hyvää ja ehdottomasti kuului tähän ateriaan. Lisukkeeksi keitettiin täysjyvänuudeleita ja siinä se. Hyvää!
VIETNAMILAISET LIHAPULLAVARTAAT
800 g porsaan jauhelihaa (tai naudan)
2 punaista chiliä, hienonnettuna
peukalonpään pituinen pätkä inkivääriä, raastettuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
3 rkl fish saucea
1 rkl hunajaa
auringonkukka- tai rypsiöljyä
bambuvartaita
2 punaista chiliä, hienonnettuna
peukalonpään pituinen pätkä inkivääriä, raastettuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
3 rkl fish saucea
1 rkl hunajaa
auringonkukka- tai rypsiöljyä
bambuvartaita
Vaivaa ainekset öljyä lukuunottamatta kunnolla sekaisin kulhossa. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi. Voi olla yön yli.
Ennen paistamista laita bambuvartaat likoamaan veteen tunniksi, jotta ne eivät palaisi grillissä. Pyöritä taikinasta pieniä, samankokoisia pullia. Pujottele vartaisiin.
Jos grillaat, sivele pullavartaat öljyllä. Jos paistat pannulla, lorauta sille hiukan öljyä. Grillaa ja paista kypsiksi välillä käännellen. Itse paistoin lihapullat uunissa pellillä ja pujottelin kypsänä vartaisiin.
Tarjoile chilikastikkeen kanssa.
Ennen paistamista laita bambuvartaat likoamaan veteen tunniksi, jotta ne eivät palaisi grillissä. Pyöritä taikinasta pieniä, samankokoisia pullia. Pujottele vartaisiin.
Jos grillaat, sivele pullavartaat öljyllä. Jos paistat pannulla, lorauta sille hiukan öljyä. Grillaa ja paista kypsiksi välillä käännellen. Itse paistoin lihapullat uunissa pellillä ja pujottelin kypsänä vartaisiin.
Tarjoile chilikastikkeen kanssa.
CHILIKASTIKE
300 g punaisia melko tulisia chilejä (meillä oli 2 mietoa)
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl fish saucea
2 rkl muscavado-sokeria tai ruokokidesokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
pieni loraus auringonkukka- tai rypsiöljyä
Surauta chilit, valkosipuli ja sipuli tehosekoittimella haluttuun karkeuteen tai sileäksi asti. 1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl fish saucea
2 rkl muscavado-sokeria tai ruokokidesokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
pieni loraus auringonkukka- tai rypsiöljyä
Kuumenna kattila ja lorauta hiukan öljyä pohjalle. Lisää chili-sipuliseos kattilaan ja kuullota minuutin verran. Lisää loput ainekset ja laske lämpöä. Anna hiljalleen hautua 10-20 minuuttia ja sekoita välillä, jotta sokeri ei paakkuunnu tai pala pohjaan.
Maista ja mausta tarvittaessa tulisempaan suuntaan tai pyöristä hiukan sokerilla. Jos kaipaa suolaa, lisää fish saucea. Jos muuten ytyä, niin riisiviinietikkaa. Tarjoile lihapullavartaiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti