lauantai 3. maaliskuuta 2018

LIHAPULLAVUOKA
 On sitten arki tai pyhä, lihapullat maistuvat aina kaikille. Jokaisella on varmaan myös oma reseptinsä ja tapansa kypsentää lihapullat. Itse paistan ne harvemmin pannulla, koska usein pyörittelen pullat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennän lihapullat uunissa.
 Tällä kertaa käytin taas uunia ja tein kastikkeen samalla sekä lisäsin vielä lihapulliin juustosydämen. Olipa herkullista spagetin kanssa!

JUUSTOINEN LIHAPULLAVUOKA TOMAATTIKASTIKKEESSA

400 g naudan jauhelihaa
1 salottisipuli
1 muna
1/2 dl ruokakermaa
1/2dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
1 pkt sulatejuustoa
Kastike:
400 g Mutti-tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl pizzamaustetta

 Sekoita kulhossa kananmuna, kerma, korppujauhot ja mausteet. Silppua sipuli pieneksi ja lisää se sekä jauheliha kulhoon. Sekoita sekaisin ja anna turvota vähän aikaa.
 Laita sillä välin uunivuokaan tomaattimurska ja mausteet ja sekoita.
Pyörittele kylmään veteen kostutetuilla käsillä jauheliha-taikinasta pyöryköitä, ja laita jokaisen pyörykän sisälle nokare sulatejuustoa. Pyörittele pulla pyöreäksi siten, ettei juustoa jää näkyville (voit myös jättää juuston pois halutessasi).
 Laita lihapullat tomaattikastikkeeseen ja paista uunissa 200 C n. 20 min kunnes pyörykät ovat ruskeita ja kypsyneet. Tarjoile keitetyn spagetin kanssa.
Itse käytin vain puolet kastikemäärästä ja tein lopusta jauheliha-taikinasta pyöryköitä, jotka kypsensin samalla kertaa uunissa eri astiassa.
Ihana tuoksu leviää uunista ja vähän levinneitä ovat juustotkin lihpullien sisältä, muttei haittaa yhtään.
Spagettia ja ihanaa kastiketta lihapullien kera. Ja sulanutta, valuvaa juustoa. Minun makuuni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti