sunnuntai 25. helmikuuta 2018

UUTTA KATTAUKSEEN 
JA KIINALAISTA RUOKAA
 Keväinen häikäisevä auringonpaiste saa kodin näyttämään välillä vähän kulahtaneelta. Pölypallerot tanssivat kaikilla pöytä- ja hyllytasoilla ja tekisi mieli sulkea verhot ja silmät. Toinen vaihtoehto on tarttua pölyhuiskaan ja kaivaa esiin kevätkattaus. Tai piipahtaa kauppaan tutkiskelemaan, mitä uutta on tarjolla.

 Löysin Hemtexistä ihanan vaalean roosan/beigen väriset pöytätabletit ja Pentikiltä siniharmaan/vihertävä/beigen sävyiset Pioni-servetit. Ne yhdistettyinä valkoiseen pöytäliinaan ja lautasiin sekä beigen värisiin Pentikin kynttilöihin loivat kauniin kokonaisuuden. Kohta ei paljon enää kynttilöitä poltella, kun valo valtaa illatkin, joten nyt ovat viimeiset hetket sytyttää illan hämyssä kynttilät ja nautiskella kevään tulosta.
Pöytätabletit hohtavat helmiäisen väreissä valkoista liinaa vasten.
Näiden servettien väreissä toistuu myös vanhojen tuoliemme murrettu siniharmaa.
Keväisen kattaussession askarteluosuuden hoidin valmistamalla kiinalaista ruokaa: Dim sum buns (resepti täältä *klik* ) ja lämmin lasinuudelisalaatti.
Höyrytettyjen possusämpylöiden sisään laitoin tätä pitkään uunissa haudutettua possun kassleria.
Murea liha hajoaa haarukoilla repimällä, kun lihan on antanut olla uunisssa tarpeeksi pitkään (resepti täältä *klik*) ja sitten maustanut, kuten possusämpylä-reseptissä, mutta lisättynä Hoisin-kastikkeella. Laita lihat paistinpannuun ja mausta kastikkeen aineksilla ja lisää 2-3 rkl Hoisin-kastiketta.
Ihanat possusämpylät!
LÄMMIN LASINUUDELISALAATTI

1 kerä lasinuudelia
1 pieni romaine-salaatti
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
tuoreita herkkusieniä
2 kevätsipulin vartta
2-3 rkl balsamicoa
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 rkl  thai sweet chili -kastiketta 
pari kourallista cashew-pähkinöitä
öljyä

 Suikaloi salaatti, paprikat ja herkkusienet ja pilko kevätsipulit pieniksi. Keitä lasinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.
 Ruskista wokki-pannussa öljyssä ensin vähän aikaa herkkusieniä, ota ne sitten sivuun vähäksi aikaa. Kuullottele paprikoita wokissa, kunnes ne vähän pehmenevät ja lisää sitten sekaan kevätsipulit ja salaattisuikaleet. Kääntele pari kertaa, kunnes salaatti menee vähän kokoon. Lisää sekaan herkkusienet ja lisää mausteet. Sekoita ja lisää lopuksi pähkinät. Maista ja lisää mausteita halutessasi.
Kastikkeena toimi kiehautettuun vesitilkkaan sekoitettu valmis Hoisin-kastike.
Bbq-possu-bunit, Hoisin-kastike ja lämmin lasinuudelisalaatti - siis niin hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti