perjantai 9. maaliskuuta 2018

VIELÄ YKSI NAAN-RESEPTI
 Tytär oli käymässä toissa viikonloppuna ja ajattelin tehdä pitkästä aikaa kanacurrya *klik, joka on yksi suoituimpia curry-ruokiani. Ja sen seuraksi pitää keittää riisiä, tehdä kurkkuraitaa ja leipoa joko naan-leipää tai chapatia. Chapati valmistuu nopeasti, mutta löysin vaihteeksi uuden naan-leipäreseptin, joten se oli valinta tällä kertaa.
 Kyllä kannattaa käyttää aikaa ruoan laittoon muutenkin, ihanat maut ja tuoksut houkuttelevat viipyilemään pöydän ääressä pidempäänkin.

NAAN-LEIPÄ        Kokit ja potit -blogista


1 1/2 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1 dl turkkilaista jogurttia
noin 4 1/2–5 dl vehnäjauhoja
25 g voita sulatettuna


 Sekoita vesi, hiiva, suola ja jogurtti kulhossa. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, lisää myös sulatettu voi ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Taikina saa jäädä hieman tarttuvaksi.
 Kohota taikinaa 3–4 tuntia huoneenlämmössä (minulla oli pari tuntia ja toimi ihan hyvin) tai kaksinkertainen aika jääkaapissa. Taikina saa kohota kaksinkertaiseksi.
 Jaa taikina noin kahdeksaan osaan halutusta naanleivän koosta riippuen. Taputtele ja venyttele tai kaulitse leivät noin puolen sentin paksuisiksi.
 Kuumenna pannu kuumaksi ja paista naanleivät yksi kerrallaan pannulla molemmin puolin (noin kolme minuuttia per puoli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti