tiistai 6. maaliskuuta 2018

KAURAISET JUUSTOSARVET
 Iltapala tulee mieleen viimeistään siinä vaiheessa, kun iltaruoka on syöty ja vähän aikaa istuttu paikoillaan. "Keittiön kutsu" kuuluu ja tuttu pähkäily alkaa. Sämpylöitä tuli tehtyä muutama ilta sitten, joten tänään päädyin sarviin. Ja koska jääkaappi on puolillaan Jukolan juuston Aito cheddar -juustoja, oli helppo päätyä juustosarviin. Cheddar on niin herkullista ja maistuvaa, että sitä todella kannattaa käyttää myös leivonnaisiin.
 Teetä ja sympatiaa ja muutama lämmin, pehmeä juustosarvi takaa makoiset yöunet!
KAURAISET JUUSTOSARVET (18 kpl)

100 g margariinia tai voita
1 dl kauraleseitä
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
3 dl maitoa
Väliin
juustoraastetta (cheddar tai emmental tai molempia)
Voiteluun
kananmuna

 Nypi kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa rasva, kauraleseet, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon maito, sekoita vain sen verran, että saat ainekset tasaisesti sekaisin.
 Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse ne pyöreiksi kiekoiksi.
Leikkaa 6-8 sektoriin.
 Ripottele leveämpään päähän juustoraastetta. Kääri taikinasektorit sarviksi leveimmästä kapeimpaan päähän, käännä sarven muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
 Voitele kananmunalla tai jos teillä on kananmuna-allergisia perheessä, voit hyvin jättää voitelun poiskin. Paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti