keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Taste of Tuusula - pääsiäinen
 jälkiruoka: lemonposset ja prosecco-jääpalat
 Pääsiäisvinkkien jälkiruokaosastolle pääsee vanha tuttu Lemonposset (resepti *klik) eli sitruunamousse, johon päälle voi laittaa vaikka jotain hedelmää. Usein pääsiäisen tienoilla tuleekin käytettyä passionhedelmää, joka makunsa ja ulkonäkönsä puolesta sopii loistavasti tähän jälkiruokaan ja ajankohtaan.
 Jokin aika sitten ystäväni löysi Aperol Spritz -juustokakkureseptin ja siihen oli päälle tehty "jääpaloja" kuohuviinistä. Päätin napata siis siitä Meillä kotona -ohjeesta tämän jääpalavinkin.
 Aika hauskan näköiset jääpalat olivatkin ja sopivat myös lemonpossejen maun kanssa yhdistettyinä. Pelkästään niitä ei kannata syödä (kokeilin ja maku ja tuntuma oli aika erikoinen...). 
Pääsiäinen on niin ihanaa aikaa väreineen ja ruokineen. Ja tietysti myös muutaman päivän vapaa sopii oikein hyvin katkaisemaan pitkää kevättä.

PROSECCO-JÄÄPALAT

2 dl kuivaa kuohuviiniä (Proseccoa)
3 liivatelehteä

 Laita liivatelehdet pienen vesitilkan (n. puoli desiä) kanssa laakealle lautaselle. Lämmitä mikrossa n. 10 sekuntia. Ota pois ja sekoita. 
 Kaada Prosecco kulhoon ja kaada liivateseos sekaan hyvin sekoittaen.
 Vuoraa pieni (n. 10-15 cm kanttiinsa) neliönmallinen astia tuorekelmulla. Kaada viiniseos astiaan ja laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
 Leikkaa hyytynyt levy kuutioiksi ja asettele jälkiruoan päälle.
Prosecco-kuutiot näyttävät ihan jäältä tai lasilta.
Juomaksi sopii sama "jääpaloihin" käytetty Prosecco. 
Ihania nautiskeluhetkiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti