sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

JUUSTOISIA PERUNANKUORIA
 Juustojen suurkuluttajana olin innoissani, kun sain maisteltavakseni Jukolan juuston Aito cheddareita, joissa on paljon enemmän makuja, kuin koskaan olen huomannutkaan. Eri tavoin maustetut juustot saivat mielikuvitukseni kierroksille, kun suunnittelin mihin kaikkeen näitä voisin käyttää. Tietenkin juustoja maisteltiin myös ihan sellaisenaan, mutta valkosipulin ja mustapippurin poimin ensimmäisenä ruokakokeiluun. 
 Perunankuoria tulee aina välillä tehtyä joko tällä pidemmällä tavalla *klik tai sitten tämän lyhyemmän kaavan mukaan *klik. Tällä kertaa päädyin tuohon pitempään versioon, mutta täytteet tein taas vähän eri tavalla.
Aika monta makua jäi vielä odottelemaan seuraavaa innoitusta. Chilin makuisen ajattelin käyttää johonkin tex-mex-ruokaan.
Koversin perunoista sisukset ja jaoin kahteen kulhoon. Toiseen raastoin valkosipulilla maustettua ja toiseen mustapippurilla maustettua Aito cheddaria.
Laitoin kuoriin täytettä reilusti ja koska juustoa oli reilusti survotun perunan seassa, en laittanut enää päällimmäiseksi juustoa.
Samaan aikaan haudutettiin uunissa kyljyksiä, joissa oli runsaasti mehevää sipulia.
Omaan makuuni oli mustapippurilla maustettu cheddar parempaa perunan kanssa, mutta valkosipulikin sopi kyllä hyvin. Olisikohan se kuitenkin ollut maistuvampi...No onneksi ei tarvinnut valita, vaan sai napostella molempia. Ja päälle vielä nokare creme fraichea. Aah!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti