tiistai 24. tammikuuta 2017

VIIKONLOPUN HERKUTTELUA
 - PULLIA, JÄÄTELÖÄ JA PÄÄRYNÖITÄ SEKÄ VALKIA-KUOHARIA
 Viikonlopun päivät ovat niitä, jolloin on aikaa tehdä kaikkea kivaa. Kuten pitkiä  kävelylenkkejä ystävän kanssa, jolloin saa hoidettua samalla fyysistä kuntoa ja pään järjestykseen sekä kaiken maailman asiat taas omille paikoilleen.
 Ja meillähän viikonloppuihin kuuluu myös ehdottomasti kokkailu. Vietimme siis omalla porukalla syntymäpäiviä ja hääpäivääkin ja teemalla jokaiselle jotakin.
 Mies toivoo useinkin, että leipoisin pullia, mutta itse pidän enemmänkin siitä, että voin aina kokeilla jotain uutta. No nyt kuitenkin oli pullapäivä ja päätin tehdä korvapuusteista kanelipullia paistamalla ne ne kyljellään ja pursottamalla päälle sokerikuorrutetta.
 Pellillinen kanelipullia keittiössä suoraan uunista tuoksumassa. Sokerikuorrutus teki pullista kauniin näköisiä, mutta sen lisäksi kuorrutus antaa myös makua. Päiväkahvi muumi-mukista ja pulla - aah!

Jälkiruoaksi tein illalla pihvien jälkeen pikaisesti karamellisoituja päärynöitä jäätelöllä. Paistinpannulle pari ruokalusikallista voita ja saman verran sokeria. Annetaan sokerin sulaa ja muuttua vähän ruskeaksi (älä anna kuitenkaan palaa). Lisää kuoritut ja lohkotut päärynänpalat sekaan. Pyörittele vähän aikaa voi-sokeriseoksessa ja tarjoa heti jäätelön kanssa.
Kokeiltiin myös Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi myytävää Valkia-kuohuviiniä. Väri on kaunis, mutta maku meidän mieleemme ehkä hiukan liian hapan. Juoma muistutti vähän mustikka Fresitaa, mutta Fresita on selvästi makeampi ja parempi. Valkia-pullo on kuitenkin tyylikäs ja sinivalkoisen juhlava.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti