keskiviikko 18. tammikuuta 2017

MYSLI TAI GRANOLA
 - ihana joululahja kummitytöltä
Entinen mysli, nykyinen granola. Sama asia, mutta eri nimi - vai onko niin? Löysin tällaisen kuvauksen molemmista:

"Mysli tehdään kypsentämättömistä viljoista, kuivatuista hedelmistä, siemenistä sekä pähkinöistä. Mysliä ei siis ole paahdettu. Granolassa on viljojen, kuivattujen hedelmien, siementen ja pähkinöiden lisäksi rasvaa ja usein myös jotain makeutusainetta. Granolaan lisätään esimerkiksi voita tai auringonkukkaöljyä ennen kuin se paahdetaan rapeaksi. Makeutusta herkulliselle granolalle antavat esimerkiksi hunaja tai erilaiset siirapit."

Tämän perusteella siis selvisi, että olin saanut joululahjaksi ison purkillisen granolaa. Olen sitä syönyt aamupalaksi ja välipalaksi ja iltapalaksi maustamattoman jugurtin kanssa aivan innoissani, koska se on niin hyvää. Ja senpä vuoksi laitoin kummitytölleni viestin, että saisinko ohjeen ja saisinko jakaa sen muillekin. Pirjetta vastasi, että ilman muuta ja kuten kaikilla kokkailijoilla aina, ohje oli ensin tarkka, mutta selvisi, että no "laitoin vähän sitä ja tulihan siihen tuotakin ja taisin vielä lisätä siihen tätäkin". Ehdottomasti teen itsekin tätä jatkossa, sillä voittaa tämä kaupan myslit mennen tullen. Ostin muuten kuivattuja mansikoita pussillisen ja ripottelin niitäkin vielä granolan päälle. Täydellistä!

GRANOLA

4 dl kaurahiutaleita tai neljän viljan hiutaleita
2 dl manteleita
1 dl kurpitsan siemeniä
1 dl jotain pähkinöitä
1 dl jättirusinoita (tai tavallisia)
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja kookoslastuja
1 dl Vaahterasiirappia
1/2 dl kookosöljyä

 Laita hiutaleet, mantelit, kurpitsan siemenet ja pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle. Valele niille vaahterasiirappia ja kookosöljyä. Paista 170 C uunissa n. 15 minuuttia. Lisää karpalot, rusinat ja kookoslastut sekaan ja paista vielä n. 5-10 minuuttia.
 Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Purkita tiiviiseen astiaan!

Joulunajan aamiaistunnelmaa - kynttilänvaloa, valkoisia ruusuja, jugurttia ja ihanaa granolaa. Hiljaisuus ja nautiskelu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti