perjantai 6. tammikuuta 2017

JÄTTIRAVUNPYRSTÖT RISOTON KANSSA
 Tänä uutena vuotena päätin, että syömme illalla niin pienesti ja/tai kevyesti ruokaa, että illan mittaan jaksaa vielä nautiskella jälkiruoasta ja sen jälkeen juustoista ja vaikka vielä yön myöhäisinä tunteina jostain suolaisesta tai makeasta.
 Niinpä päädyin jättiravunpyrstöihin ja meidän ikisuosikkiin, risottoon. Ensin ajattelin, että marinoin ravunpyrstöt kaikessa rauhassa pitkään, mutta suunnitelmat muuttuivat, eivätkä ollenkaan huonoon suuntaan. 
 Valmistin risoton aika perusohjeeni mukaan. Tällä kertaa sekaan ei tullut sieniä ja salottisipulin vaihdoin purjosipuliin, mutta muuten aika samat sävelet. Kun risotto oli melkein valmis, laitoin ravut paistumaan. Jättiravunpyrstöistä tulikin herkullinen, vähän tulinen lisä risotolle ja vatsaan jäi tilaa vielä monenmoiselle pikkuherkulle.
PAISTETUT JÄTTIRAVUNPYRSTÖT

pussillinen pakastettuja jättiravunpyrstöjä
2 rkl voita
1/2-1 chili
3 valkosipulikynttä
2-3 rkl sitruunan mehua
pieni kourallinen persiljaa
sormisuolaa

 Sulata pyrstöt jääkaapissa kaikessa rauhassa. Silppua chili ja valkosipulinkynnet ihan pieneksi.
 Laita voi sulamaan pannuun ja lisää chili ja valkosipulinkynnet sekaan ja kuullottele vähän aikaa. Lisää ravunpyrstöt pannuun ja sekoittele pari minuuttia. Purista päälle sitruunan mehua ja saksi persiljasilppua myös sekaan. 
 Viimeistele hyppysellisellä sormisuolaa.

Raasta annoksen päälle vielä reilusti Parmesania.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti