lauantai 15. lokakuuta 2016

SAIRAAN HYVÄ RISOTTO
 Ihmisillä on erilaisia mielitekoja viikonlopun herkkuruokia ajatellessaan, toiset tekevät ehkä perjantaipizzaa ja toiset paistavat kunnon pihvit. Meillä aika usein, kun olemme kaksistaan kotona ilman nuorisoa, tehdään risottoa. Eli sitä on tehty tosi usein, vähän aina varioiden, milloin kevätsipulista, milloin sienistä tai katkaravuista.

 Tänä perjantaina lueskelin Lidlin ruokalehteä ja bongasin taas uuden risotto-reseptin. Sitä vähän varioiden syntyi tämä sairaan hyvä risotto. Tämän ruoan "kermaisuus", valuvuus, juustoisuus, maku, purutuntuma - kaikki yhdessä paketissa! Siis ei missään valmiissa paketissa, vaan lopputulos oli ihan täydellinen! Ei terveellinen, mutta silloin tällöin nautiskeltuna - aaah!!!
HYVÄ RISOTTO

1 l kasvislientä (vesi+liemikuutio)
2-3 rkl öljyä tai voita
1 salottisipuli
pari kourallista kanttarelleja
3 dl risottoriisiä (arborio)
hyppysellinen suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl voita
1/2 - 1 dl parmesanjuustoraastetta
1/2 - 1 dl mascarponejuustoa
Päälle
parmesanjuustoa

 Silppua sienet (tai sulata pakastimesta) ja sipuli pieniksi. Kuumenna kasvisliemi eri kattilassa.
 Laita toiseen kattilaan pari lusikallista öljyä ja sienet vähäksi aikaa öljyyn. Sekoittele koko ajan. Lisää sekaan sipulisilppu ja anna kuullottua sekoitellen. (Tämä on ruoka, jota pitää koko ajan sekoittaa, joten ota kaikki tarvittava valmiiksi viereen ja lasillinen jotain hyvää juotavaa:) )
 Lisää riisi ja sekoita. Anna riisin imeä itseensä öljyä tai voita (voit tässä vaiheessa lisätä lusikallisen öljyä).
 Ala lisätä kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna aina sen imeytyä riisiin ennen lisäämistä. Tämä vaihe kestää noin 20 min ja sinun ei tarvitse välttämättä käyttää kaikkea lientä. Kannattaa siis loppuvaiheessa vähän maistella, että riisissä säilyy purutuntuma.
 Lopuksi mausta mustapippurilla ja sekoita sekaan voi. Lisää sekaan parmesan ja mascarpone. Sekoita. Maista suolan tarve. Nauti!!!
Sekoittele koko ajan, että riisi "kermaantuu".
Lasillinen hyvää Chiantia kruunaa risoton.
Seuraksi voi paahtaa myös leipäpalan.
Syksyn pimenevät illat antavat loistavan syyn sytytellä kynttilöitä sinne tänne. Ihanaa kääriytymistä hämärään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti