tiistai 4. lokakuuta 2016

KURPITSAPYRE PIHVIN KERA
 Vaihtelua, vaihtelua, vaihtelua... ja syksyisiä makuja! Kun viikonloppu koittaa, saattaa mies paistaa meille pihvit ja lasiin kaadetaan hyvää punaviiniä. Minun tehtäväni on kehittää sitten niitten ympärille jotain herkullista lisuketta. Uunijuurekset ovat vakiojuttu ja uppoavat aina, mutta yllätys yllätys, halusin taas kerran kokeilla jotain muuta.

 Päädyin kausiherkkuun eli kurpitsaan ja niiden moninaisesta joukosta matkaani valikoitui myskikurpitsa. Olen tutustunut tähän möhkäleeseen aiemminkin ja täältä *klik * ohje siihen, miten saat sen helpoimmin palasiksi ja täältä *klik* resepti helppoon ja herkulliseen uunissa tehtävään kurpitsalisukkeeseen.

 Nyt oli vuorossa pyre ja kuvista näkee, ettei ihan täydellistä tullut eli nestettä jäi liikaa valmiiseen pyreeseen. Maku oli kyllä ihana ja sopi hyvin sisäfilepihvin kanssa. Eli tarkkuutta siinä vaiheessa, ennen kuin alkaa soseuttaa kurpitsan paloja. Sen jälkeen sinulla onkin tarjolla ihana, kullanvärinen pyre.
KURPITSAPYRE

1 myskikurpitsa
1 sipuli
voita
suolaa
mustapippuria
1/2 tl timjamia
n. 1/2 dl ruokakermaa

 Voit ensin valmistella kurpitsan mikrossa,kuten tuossa yllä vinkkasin. Kuori kurpitsa ja leikkaa siitä noin 5×5 cm kuutioita (tai sinnepäin). Kuumenna padassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua sipulia ja kurpitsakuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää hieman hienonnettua timjamia ja kaada joukkoon kermaa. Hauduta kypsäksi. Nostele sattumat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi pyreeksi (tai valuta neste pois ja soseuta sauvasekoittajalla). Tarkista maku ja pidä lämpimänä, kunnes pihvit ovat valmiit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti