torstai 6. lokakuuta 2016

PESTO-KINKKU-PUUSTIT
 Työarki on aika ajoin aika kiireistä ja sen vastapainona olen aina liikkunut paljon. Erilaiset ohjatut jumpat ovat olleet se minun juttuni. Edelleen harrastan mm. golfia ja joogaa ja pikku hiljaa käynnistyvät varmaan omaltakin osaltani (toivottavasti :D ) myös muut liikuntajutut, kuten hydrobic tai perusaerobinen jumppa.
 No arvaatte varmaan tämän pitkän puolustelupuheen jälkeen, että tänään OLISI ollut jumppailta, mutta yllättäen päädyinkin keittiöön! Jep, ei mitään yllättävää vaan päinvastoin - ihana tekosyy jäädä kotiin. Perhekin oli iloinen, että saivat ihania suolaisia puusteja iltapalaksi. Maut osuivat kohdalleen ja aah! miten hyviä iltateen kanssa olivatkaan nämä pesto-kinkku-puustit!
PESTO-KINKKU-PUUSTIT (n. 15 kpl)

3 dl lämmintä vettä (42 C)
1 tl suolaa
1 tl hunajaa (tai sokeria tai siirappia)
1/2 dl ruokaöljyä
1 dl neljän viljan puurohiutaleita
1/2 dl kauraleseitä
1/2 pss kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
n. 3 tl pestoa
n. 1 dl juustoraastetta
n. 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
n. 1 dl kinkkukuutioita(ihan pieniä)

 Lämmitä vesi ja lisää suola, hunaja ja öljy sekaan. Sekoita kuivahiiva pariin desiin vehnäjauhoja ja laita puurohiutaleitten ja kaura leseitten kanssa nesteen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa. Lisää jauhoja niin paljon, että taikina irtoaa kulhon reunoista (en mitannut kunnolla jauhoja, joten voi olla, että tarvitset niitä enemmän).
 Anna taikinan kohota noin tunnin ajan peitettynä.
 Kauli taikina suorakaiteen malliseksi levyksi ja levitä sille ensin ohuelti pestoa. Ripottele peston päälle juustoraaste ja sen jälkeen tomaattisilppu ja kinkkukuutiot.
 Rullaa taikina pitkältä sivulta varovasti kääröksi ja leikkaa noin 2-3 sentin paksuisia kiekkoja. Laita kiekot leivinpaperilla päällystetylle pellille siten, että käännät pienen palan reunaa alle, ettei rulla aukene paistettaessa.
 Paista 200 C uunissa noin puoli tuntia.
Levitä täytteitä ohuelti ja jätä pitkät sivut parin sentin osalta ilman täytettä, että levy on helpompi kääriä rullalle.
Käännä pieni kulma taitteesta kiekon alle, ettei se aukea uunissa. Paina myös kiekkoa kevyesti päältä tasaiseksi (ei välttämätön, mutta auttaa siinä, ettei kiekko ole keskeltä paljon korkeampi).
Ihana tuoksu lämpimistä puusteista!
Iltatee ja pari suolaista puustia (tai vielä pari lisää) ja sitten voikin asettua katselemaan kauniita unia!
Mahtavana hehkuva vaahtera toivottelee meidän portin pielessä ohikulkijoille hyvää syksyä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti