maanantai 3. lokakuuta 2016

MASSAMAN CURRY KANASTA
 Olin eräänä iltana syömässä ystäväni kanssa Helsingissä, Lemongrass -ravintolassa Kalliossa. Ravintola on pienehkö, vaatimattomasti sisustettu paikka Kolmannella linjalla, mutta jo tämän pienen kokemuksen perusteella erittäin suosittu. Istuskelimme pari tuntia jutellen ja nautiskellen hyvästä thai-ruoasta ja paikka oli koko ajan täynnä - ihmisiä tuli ja meni ja sieltä haettiin paljon myös noutoruokaa koteihin.
 Muistelimme Jonnan kanssa viime talvista Thaimaan matkaamme, jossa siis tapasimme, ja puhuimme tietenkin ruoasta. Kaikista niistä herkuista, joita siellä tuli nautittua ja Lemongrassissa pääsimme palaamaan vähän näihin tunnelmiin. Ja söimme kaiken muun lisäksi aivan loistavan makuista Massaman currya (alla olevassa kuvassa vasemmalla). Se taas johdatti itseni ajattelemaan, etten ole koskaan tätä ruokaa tehnyt. Siispä tutkiskelin eri reseptejä ja muokkasin niistä oman versioni tästä thaimaalaisesta ruoasta.
En keittänyt enää riisiä tähän lisäksi, sillä tämähän on perunoineen muutenkin todella ruokaisa. Ja herkullinen! Aika monessa reseptissä käytettiin valmista massaman curry -tahnaa, jota meillä ei ollut. Sain kuitenkin aika hyvin makua näillä omilla mausteillanikin. Tämä on myös niitä ruokia, joiden tulisuutta voi itse säädellä lisäämällä chilin määrää. Perinteisesti massaman curry ei ole kovin tulinen ruoka. Kanan sijaan voi myös käyttää naudan lihaa eli kokeilkaa, kokeilkaa ja vielä kerran kokeilkaa!
MASSAMAN CURRY KANASTA

500 g broilerin filettä
3 perunaa
1 sipuli
1 kevätsipuli
1 punainen chilipalko
öljyä
1 rkl seesamiöljyä
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl tamarinditahnaa
1 rkl ruokokidesokeria
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
1 prk (400 g) kookoskermaa
n. 1/2-1 dl suolapähkinöitä

 Kuori ja kuutioi perunat. Laita ne kiehumaan n. 10 minuutiksi.
 Leikkaa broilerin fileet pienehköiksi paloiksi. Kouri ja pilko sipuli rouheasti. Pilko chilipalko pieniksi kuutioiksi ja leikkaa kevätsipuli paloiksi.
 Paista kanan palat parissa erässä ruokaöljyn ja seesamiöljyn sekoituksessa ja laita kanat sen jälkeen kattilaan. Kuullota sipuleita, kevätsipulia ja chiliä sen jälkeen pannulla vähän aikaa ja kaada ne kanojen päälle kattilaan.
 Laita kattilaan kaikki mausteet ja kookoskerma ja sekoita hyvin. Lisää perunat ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Lisää suolapähkinät ja sekoita. 
 Nauti sellaisenaan tai riisin kanssa, kuten Thaimaassa tehdään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti