lauantai 1. lokakuuta 2016

PORKKANASÄMPYLÄT
 Viime viikonloppuna sisustettiin vähän syksyisiä värejä huusholliin; pyyhittäväpintainen tähtipöytäliina Sisustuskauppa.com:ista ja lilanväriset servetit Hemtexistä. Lisäksi vähän kynttilöitä ja uusi pehmeä fleecepeitto olohuoneeseen. 
Sunnuntaina ehdin tehdä ruoan oheen porkkanasämpylöitäkin ja miten voivatkin lämpimät sämpylät olla suussa sulavia!
PORKKANASÄMPYLÄT

3 dl lämmintä vettä (42 C)
2 dl porkkanaraastetta
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 dl öljyä
3 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
n. 4 dl vehnäjauhoja (tai 7-8 dl jotain jauhoja)

 Lisää lämpimän veden joukkoon porkkanaraaste, suola, hunaja sekä öljy. Lisää sämpyläjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot kunnolla vaivaten siten, että taikina irtoaa kulhon reunoista.
 Anna taikinan kohota n. puolesta tunnista tuntiin. Leivo taikina sämpylöiksi jauhojen avulla. Anna kohota vielä pellillä kymmenisen minuuttia. Voitele sämpylät vedellä. Paista joko 225 C n. 15 minuuttia tai kiertoilmauunissa 200 C n. 15-20 minuuttia.


Nautiskelemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti