sunnuntai 15. toukokuuta 2016

HORTOILUA, NOKKOSIA... IHAN PIHALLA
 Mietiskelin viikonloppuna erilaisia lisukkeita pihveille, joita mies oli hankkinut ja lupasi paistaa. Itse olisin halunnut tehdä nokkosista jotain ruokaa, täytettyjä ravioleja tai canneloneja. No, nokkoset eivät jättäneet rauhaan ja lähdin pihalle hortoilemaan. 
 Pienen sateen tihuutuksen seassa löysin pihalta ensin kotiloita, joita keräsin pienen kipollisen, hukutin kiehuvaan veteen ja hautasin syvälle! Yök! Sen jälkeen ohut kertakäyttöhanska kädessä pääsin nuorten nokkosten kimppuun. Tällaista syntyi tällä kertaa, terveellistä ja maistuvaa.
Nokkoset pitää ennen käyttöä kiehauttaa minuutin verran ja sitten valuttaa lähes kuivaksi.
NOKKOS-PERUNAKAKUT

n. 2-3 dl nokkosia 
n. 500 g jauhoisia perunoita
1-2 tl suolaa
3 rkl voita
1 rkl sitruunamehua
50 g parmesan-juustoa

 Kiehauta eli ryöppää nokkoset kiehuvassa vedessä minuutin verran. Valuta lähes kuivaksi. Silppua veitsellä mahdollisimman pieneksi.
 Kuori ja keitä lohkotut perunat kypsiksi (n. 20 min).
 Kaada perunoista vesi pois ja survo perunanuijalla tai vaikka lusikalla soseeksi (saa jäädä perunanpaloja eli ei ole tarkoitus tehdä pyrettä). Mausta suolalla. Lisää voi, sitruunamehu, nokkossilppu ja hienoksi raastettu parmesan. Sekoita, kunnes voi sulaa.
 Laita sose uunivuokaan ja paista 225 C uunissa noin vartin verran tai kunnes pinta saa vähän väriä.
 Ota uunista ja leikkaa annospalakakkuja lautasille.
Kauniin vaaleanvihreä massa menossa uuniin.
Lisukkeena nokkos-perunakakkujen lisäksi oli taas yksi versio salsasta, raikasta ja herkullista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti