lauantai 14. toukokuuta 2016

SAVULOHI-MUNAKAS
 Kylmäsavulohesta on moneksi eli helppoa ruokaa arkeen. Lohipasta tai lohi-perunakiusaus on moneen kertaan testattu ja hyväksi havaittu ja tietenkin kylmäsavulohi on hyvää sellaisenaan: leivän päällä tai salaatissa. 
 Tämän illan aterian ainekset löytyivät kaapista ja niistä tuli koottua tällainen annos. Oli tosi hyvää: suolaisuutta lohesta, täyteläisyyttä perunasta ja munista, pehmeyttä juustosta, raikkautta tomaateista...monia makuja jokaisessa suupalassa. Kehuja tuli myös kotijoukoilta eli kannattaa testata!
SAVULOHI-MUNAKAS (kahdelle)

3 kananmunaa
1/2 dl maitoa
ripaus suolaa
valko- ja mustapippuria
1 salottisipuli
2 keitettyä perunaa
150 g kylmasavulohiviipaleita
1/2 palloa mozzarellaa
n. 10 kirsikkatomaattia
pieni kourallinen ruohosipulia
paistamiseen öljyä tai voita

Vatkaa kananmunat ja maito sekaisin. Mausta suolalla ja pippureilla.
 Silppua salottisipuli ja kuori sekä pilko keitetyt perunat. Pilko suurin osa savulohesta (jätä muutama viipale päälle koristeluun ja syötäväksi sellaisenaan). Puolita tomaatit.
 Paista öljyssä tai voissa ensin perunaviipaleita ja sipulisilppua. Anna sipulin kuullottua ja perunoitten vähän ruskistua. Laita sekaan pilkottu savulohi ja anna paistua vähän.
 Kaada päälle munaseos ja sekoittele vähän, että seosta menee perunoitten ja kalojen allekin. Kun pinta alkaa hyytyä (voit laittaa vähäksi aikaa päälle kannen) yritä kääntää munakas esim. litteän kannen tai lautasen avulla. Itselläni tämä ei onnistunut, joten kääntelin munakasta lastalla minkä kykenin ja melkein kokkeliksi meni:)
 Revi munakkaan päälle mozzarella-pallosta paloja, levitä tomaatin puolikkaita ja silppua vielä ruohosipulia lopuksi. Tarjoa heti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti