maanantai 2. toukokuuta 2016

VOI-TIMJAMI-KAMPASIMPUKAT
 Alkuruoka herättelee makunystyröitä ja usein haluankin tehdä jotain pientä ennen varsinaista pääruokaa. Ajoitus on kaiken a ja o ja siksi kannattaa miettiä, että esim. tällaisen "suoraan pannulta pöytään" tyyppisen alkuruoan kanssa kannattaa tehdä pääruoaksi jotain pata- tai uuniruokaa tai vastaavaa, jonka valmistumisen kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana.
 Meillä painotettiin kalaruokia tällä kertaa ja siksi uunissa oli lohi kypsymässä ja rapeutumassa sillä aikaa, kun paistoin ja maustoin kampasimpukat pannulla. Ohje löytyi Pirkan vanhasta lehdestä. Käytin myös Pirkan pakastekampasimpukoita ja niitä sattui pakkauksessa olemaan 9, joten sopivasti meille kolmelle. Eli tarkasta montako pakkauksesta löytyy. Kolme on aika hyvä määrä alkupalaksi. Leipää olisi voinut myös olla, mutta emme halunneet täyttää vatsoja likkaa, joten se jätettiin pois.

KAMPASIMPUKAT VOI-TIMJAMI-KASTIKKEESSA

1 pkt (200g) pakstekampasimpukoita
2 rkl voita
1 rkl (tai pieni kourallinen) tuoretta timjamia hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja mustapippuria

 Sulata kampasimpukat ohjeen mukaan. Kuivaa ne. Hienonna valkosipulinkynnet.
 Sulata voi pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja timjami. Paista kampasimupukoita kuumassa rasvassa noin 1-2 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla varovasti.
 Laita kampasimpukat annoskulhoihin (käytin creme brulee -astioita, jotka olivat täydellisiä tähän) ja kaada päälle valkosipulivoi pannulta. Laita päälle vielä pienet timjamin oksat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti