sunnuntai 22. toukokuuta 2016

KISAEVÄINÄ JAUHIS-NACHOVUOKA JA RAPARPERIHYVE
 Jääkiekon MM-kisat huipentuvat tänään illalla ja onneksi tämä jännittäminen taas loppuu :) Paljon puhutaan kisaeväistä, joten itsekin ajattelin iskeä lusikkani soppaan ja tarjota tällä kertaa jauhelihasta tehtyä nachovuokaa. Aiemmin olen useinkin tehnyt kana-nachovuokaa ja tällä kertaa taas vähän erilailla ja ihan perusjauhiksesta. Valion Koskenlaskijan Cheddar on ihan ykkössuosikki tämän ruoan valmistukseen. Sen käyttö on helppoa ja maku taivaallinen!

 Jälkkäriksi tytär teki ensimmäisistä raparpereista hyvettä. Kirpeä raparperi, rapea kauraseos ja kylmän makea jäätelö - ei juuri parempaa ole!
JAUHIS-NACHOVUOKA

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 prk (n. 400 g) kidneypapuja
1 pss taco-maustetta
1 1/2 dl vettä
( tl suolaa)
1 prk (250 g) Koskenlaskijan Ruoka Cheddar
1-2 dl juustoraastetta
Tarjoiluun:
nachoja
creme fraichea 
salaattia 

 Ruskista jauheliha pannulla. Silppua sipuli ja laita sekaan (voit lisätä vähän öljyä tarvittaessa). Huuhdo pavut ja lisää ne sekaan, kun sipulit ovat vähän kuullottuneet.
 Ripottele päälle tacomauste, sekoita ja lisää vesi. Anna hautua pari minuuttia.
 Kaada jauhisseos uunivuokaan. Lusikoi päälle purkillinen Koskenlaskijan cheddaria ja sekoita varoen. Laita päälle reilusti juustoraastetta ja paista 200 C uunissa n. 20-30 min., kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä.
 Tarjoa nachojen, creme fraichen ja raikkaan salaatin kanssa.

RAPARPERIHYVE

muutama raparperin varsi
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
Päälle:
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria

 Nuoria raparperinvarsia ei tarvitse välttämättä kuoria, joten leikkaa ne parin sentin paloiksi. Laita palat kulhoon ja ripottele päälle perunajauhoja ja sokeria ja sekoita hyvin. Kaada palat uunivuokaan.
 Sulata kattilassa voi, ota pois liedeltä ja sekoita sekaan kaurahiutaleet ja sokeri. Kaada kauraseos raparperin palojen päälle.
 Paista 200 C uunissa n. 25 min.
 Tarjoa kylmän jäätelön kanssa.

Kuuma, höyryävä raparperihyve ja kylmä jäätelö :)

Viikonloppuna on tullut lätkän lisäksi oltua myös vähän pihalla ja nautiskeltua alkukesän kukkaihmeistä, pieniä metsämansikoita pitkin pihaa ja valtava määrä omenankukkia... Aah!


Nautitaan kesän tulosta!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti