keskiviikko 11. toukokuuta 2016

VAPPUBRUNSSI JA VAPUN LEMON CURD KAKKU
  Joillekin vappu on aattoillan juhlaa ja toisille taas vapunpäivä on se juttu. Itse haluan aina panostaa nimenomaan vapunpäivään ja brunssiin. Tänä vuonna olimme pitkästä aikaa kaksin, kun nuoriso on omilla teillään, mutta siitä huolimatta kaikenlaista väkertämistä on kiva tehdä ja sitten istua nautiskelemaan kaikessa rauhassa.
 Edellisenä päivänä tein osan valmiiksi ja yksi näistä oli kakku. Sitä piti maistella jo vapun aattoiltana, kun naapuri piipahti lasilliselle kuohuvaa. Aika herkullinen yhdistelmä makeaa ja kirpeää tulikin tästä kakusta. Suosittelen!
 VANILJAINEN LEMON CURD KAKKU

Pohja:
n. 120 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl lemon curdia (tee itse tai osta valmiina)
2 rkl valmista kinuskikastiketta
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
Päälle:
lemon curdia
nonparelleja

 Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
 Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita siihen puristetut liivatteet. Kaada juoksevana nauhana kermaseokseen.
 Kaada noin puolet kermaseoksesta keksipohjan päälle. Valuta lusikalla päälle sekä lemon curdia että kinuskikastiketta sinne tänne. Voit halutessasi painella niitä vähän kermaseoksen sisälle.  Valuta loput vaahdot päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
 Ennen tarjolle laittoa, levitä päälle reilusti lemon curdia ja vaikka nonparelleja koristeeksi.
Kakkupaloista valuu kerrosten välistä ihanasti lemon curdia ja kinuskia ja maku on raikas!
Vappuna juomaksi valikoitui pehmeä Villa Conchi -cava ja se oli täydellistä brunssille.
Flatbread on pizzan ja leivän välimuoto, jossa tällä kertaa oli paljon juustoa, ilmakuivattua kinkkua ja päällä runsaasti rucolaa!
Ruissipsien kanssa tuli naposteltua Iittalan Mariskoolista savulohilevitettä, jota olen tehnyt monesti aiemminkin - myös vappuna.
Pöydän kattaus tehtiin turkoosi-lime-värityksellä.
Täydelliset servetit tähän!
Pentikin muhkea Herkut -lasipurkki oli täynnä vähän aiemmin tekemääni Norjalaista näkkäriä.
Turkoosit astiat, Oiva Toikan Kastehelmi-sarjan pieni, uusi tuikkukippo suolapähkinöille, vanhat kääntömaljakon nimellä kulkevat kynttilänjalat, jotka toisinpäin käännettyinä ovat pienet maljakot ja Iittalan Tähti-tuikkulyhdyt olivat pääosassa kattauksessa.

Eli vanhaan malliin: kattaus on puoli ruokaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti