tiistai 10. toukokuuta 2016

ÄITIENPÄIVÄN IHANUUKSIA
Tämä äitienpäivä oli yksi monista. Samanlainen, mutta kuitenkin erilainen. Toinen lapsistamme on toisella puolella maapalloa ja vain toinen oli kotona äitienpäiväsunnuntaina. Haikeaa ja iloista yhtä aikaa. Kotona oleva tytär teki aamupalaksi amerikkalaisia pannukakkuja jäätelön, mansikoiden ja siirapin kanssa. Juomina kahvia, tuoremehua ja kuohuvaa. Täydellistä! Ja kesken pannukakkujen paiston sain vielä yllättävän puhelun pojalta Australiasta. Puheen pulputusta riitti, arvaatte varmaan. Onnen hetkiä molempien lasten taholta kyynelet kimaltaen silmissä!
Kaunis kattaus ja hetki, jolloin voi vain istahtaa nauttimaan - paras lahja!

Mansikat maistuvat tähänkin aikaan vuodesta ihanilta ja varsinkin tällaisessa kokoonpanossa!
Tai tällaisessa...
Tytär teki jo aiemmin äitienpäiväksi suklaisia mansikoita, joita tarjottiin myös mummille ja varamummille ja kaikille ne maistuivat!
Näihin kuorrutuksiin Anni käytti valkosuklaata, maitosuklaata ja tummaa taloussuklaata. Suklaa sulatettiin mikrossa varovasti, pienen hetken kerrallaan. Mansikat pyöräytettiin ensin yhdessä suklaassa, jäähdytettiin vähän aikaa jääkaapissa ja lopuksi sulatettiin lisää suklaata, joka laitettiin vahvaan muovipussiin, leikattiin kulmaan pieni reikä ja varovasti Anni pursotti eri väristä suklaata mansikoitten pintaa raidoiksi ja ruuduiksi.
Kuohuviinin tai raikkaan siiderin kanssa herkullista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti