maanantai 29. kesäkuuta 2015

KESÄJUHLIIN KAKKUJA
 Kesä on usein täynnä juhlia ja kakut kruunaavat tarjoilut. Itsekin tulee tehtyä kakkuja, on sitten juhlia tai ei. Olen tartuttanut kakkujen teon myös tyttäreeni, joka saattaa tehdä kakun ihan muuten vaan tai esim. lahjaksi ystävälleen. Tässä muutama kuva viime aikaisista kakuista.
Anni teki ystävälleen perinteisen täytekakun, jonka päälle tulevan kermavaahdon hän värjäsi mustikan mehulla kauniin laventelin väriseksi. Valkoisesta sokerimassasta valmistuivat kukat muottien avulla. Niitä on kätevä laittaa joko yksinään tai muutama päällekäin. Lopuksi muutama koristehelmi ja kakku on valmis. Annalle vielä onnittelut tätkin kautta!
Joskus kaikki ei mene ihan niin kuin on suunnittellut. Keväinen kakku ystävälle lysähti keskeltä pahasti kasaan. Parin epätoivon jälkeen Anni päätti leipoa uuden ja sekoittelikin uuden taikinan ja laittoi paistumaan. Siinä vaiheessa äiti puuttui peliin.
Pieleen menneestä kakusta leikkasin pois lysähtäneen keskustan, halkaisin kakun ja täytin sen. Vauhdissa vähän kermavaahtoa pintaan ja suklaaströsseleitä ja pääsimme nauttimaan kahvin kanssa tästä pelastetusta kakusta!
Uusi kakku onnistui täydellisesti ja niin sai toinenkin Annin kaveri kakkua syntymäpäivänään.
Oma kesäkakkuni syntyi puolessa tunnissa - ja taas kerran aineksista, joita läytyi kaapista. Näissä hyydytetyissä kakuissa on aina muistettava, että niitä ei pääse heti nauttimaan, mutta pieni odottelu kannattaa.
 KESÄKAKKU MANSIKASTA (pieni, 20 cm halk.)

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g margariinia
Täyte:
1 1/2 dl vispikermaa(tai kuohukermaa)
1 prk maustettua rahkaa (itselläni oli vaniljarahkaa)
n. 2-3 dl sulatettuja pakastemansikoita (tai tuoreita)
2-3 rkl sokeria (oman maun mukaan)
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
Päälle:
syötäviä kukkia, esim. orvokkeja
1 dl vispikermaa

Murskaa keksit (esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa). Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. 
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuru pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. 
Sekoita kerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka. Soseuta mansikata joko sauvasekoittajalla tai haarukalla sokerin kanssa. Lisää rahkavaahtoon. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.
Purista liivatelehdet ja sekoita kuumennettuun sitruunamehuun. Kun liivatteet ovat sulaneet ja seos vähän jäähtynyt, sekoita se koko ajan vatkaten rahka-marjavaahdon sekaan. 
Kaada seos kakkuvuokaan, peitä kannella tai lautasella ja laita kylmään jähmettymään n. 3-4 tunniksi.
Koristele ennen tarjoilua kermavaahtoruusukkeilla ja syötävillä kukilla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti