sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

TYÖHYVINVOINTIA JA HERKUTTELUA
 Hyvä työyhteisö on kullan arvoinen asia. Työyhteisöt muodostuvat erilaisista kombinaatioista ja itsekin kuulun pariin yhteisöön. Toinen on kollegojen ja päällikkömme muodostama työyhteisö, joka on meille jokaiselle tärkeä voimaantumisen lähde. Tutkimustulostenkin (Kunta10) valossa meillä on enemmän sosiaalista pääomaa kuin monella muulla. 

Työyhteisöstä pitää huolehtia hyvin ja siihen jokainen tuo oman panoksensa. Vietimme loppuviikosta työhyvinvointipäivää hyvän ruoan ja yhteisen tekemisen merkeissä teemalla "CasualFriday & CityLook".
Kohteenamme oli Ravintola Aito Helsingissä Museokadulla. Viihtyisä pieni ravintola tarjoaa arkisin kotiruoka- ja lounasmenu vaihtoehdot. Illalliset ja brunssit kuuluvat myös ravintolan tarjontaan ja tila on myös täydellinen pienille yksityistilaisuuksille. 
"Kaiken ruoanvalmistuksen lähtökohtana keittiössämme on parhaat mahdolliset raaka-aineet ja perinteinen käsityö. Mielestämme valmiissa annoksessa tärkeintä ovat puhtaat ja tuoreet maut, tarina makujen takana ja tieto raaka-aineiden alkuperästä."
Konstailematon sisustus ja pienet yksityiskohdat luovat tilan, jossa ruoan maku ja estetiikka ovat pääosassa.
Alkuruokaa odotellessa maistelimme talon saaristolais- ja rosmariinileipiä.
Maanläheisyys ja samettisuus kuvaa hyvin kermaista, alkurokana tarjottua maa-artisokkakeittoa. 
Pääruokavaihtoehdoista valitsin päivän kalansaaliin määrittelemän kuha-annoksen. Loistavasti paistetun kuhan rapea nahka, pikaisesti freesatut kasvikset ja parsa lempen voikastikkeen kera! Sanat eivät riitä kuvaamaan ruoan herkullisuutta. Retiisi annoksen päällä olisi vaatinut vähän happoisuutta tai sen olisi voinut jättää pois. Totesimme yhteen ääneen, että melkein olisi tehnyt mieli nuolla lautanen syömisen jälkeen.
Muut vaihtoehdot olivat päivän kasvisannos sekä tämä kuvan Karitsan ulkofile yrttiperunan ja rosmariinikastikkeen kera. 
Ruoan lomassa puheensorina ja naurun pyrskähdykset täyttivät ravintolan. Aterian viimeisteli kahvin kanssa tarjottu Raparperijäätelö. Annos oli makean kirpeä ohuen mantelikakun, lämpimän raparperikastikkeen ja hienoisen mansikkapölyn täydentämä makujen ilotulitus.
Lounaan jälkeen käytiin pikainen kauden arviointi onnistumisten ja ilon aiheiden myötä tarinateatterin keinoin. Loistavaa heittäytymistä, naurua ja taputuksia!
Päivä viimeisteltiin lähellä sijaitsevassa puistossa, jossa heitettiin laukut nurmikolle ja lähdettiin työparin kanssa tunnustelemaan maastoa.
Aurinkoinen päivä, hyvin järjestetty ohjelma, ruumiin ja sielun nautinnot, ilo ja nauru, yhteenkuuluvuus - sosiaalinen pääoma lisääntyi taas huimasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti