sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

JUHANNUSRUOKIA vol.3
 Monta joutilasta päivää, paljon aikaa syödä ja tehdä ruokia. Kaiken grillauksen ja leipomisen ja lukemisen välillä tuli tehtyä myös kevyempää ruokaa. Salaatin kanssa tein kesäkupritsasta hyvän makuiset pihvit sitruunaisella ranskankermalla höystettynä. 
Ohje löytyi Viherpiha-lehdestä eli tässä vinkki niille, jotka ovat istuttaneet puutarhaansa muutakin kuin kukkia ja odottavat syksyn satoa innokkaana :)
KESÄKURPITSAPIHVIT

2 pientä kesäkurpitsaa
1/2 tl suolaa
1 kesäsipuli varsineen tai nippu ruohosipulia
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl hienonnettua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia tai tuoretta timjamia
1/2 tl mustapippuria
1 dl juustoraastetta
voita paistamiseen
Lisäksi
ranskankermaa
sitruunamehua
suolaa
ruohosipulia

Pese kesäkurpitsat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja ripottele päälle suola. Kääntele sekaisin. Nosta siivilä kulhon päälle ja laita raasteen päälle lautanen ja paino. Anna nesteen valua kulhoon puolen tunnin ajan.
Ennen kuin sekoitat muut aineet raasteen joukkoon, puristele siitä vielä käsin mahdollinen irtoava neste pois. Sekoita raasteen joukkoon hienonnettu sipuli, muna, jauhot, mausteet ja juustoraaste.
Kuumenna lettupannullla tai tavallisella paistinpannulla voita. Nostele kahdella lusikalla raastetta pannuun tasaisiksi pihveiksi. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia molemmin puolin. Käännä varovasti leveällä veitsellä tai lastalla.
Tarjoa pihvien kanssa suolalla ja sitruunalla maustettua ranskankermaa. Saksi päälle lopuksi ruohosipulia.
Sekoita aineet kulhossa sekaisin ja paista pannulla pihveiksi.
Tarjoa lisänä maustettua ranskankermaa ja ruohosipulia.
Nauti raikkaan salaatin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Kesäkurpitsat kasvamassa. Tätä täytyy koittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, olivat hyviä ja varsinkin tuon ranskankerman kanssa :)

      Poista