sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

KESÄLOMA JA NAUTINNOT
 Kylmän ja sateisen alkukesän jälkeen tuntuu, että nyt alkoi kesä. Näppärästi samaan aikaan, kun itselläni alkoi loma. Perjantaina töistä tullessa aurinko paistoi ja vasta toista kertaa koko kesänä saatoin istahtaa terassille ja hengitellä syvään, vähän näpytellä konetta, nauttia lasin viiniä ja kulhollisen sipsejä. 

Ja aurinkoinen sää (tosin pienellä sateella ryyditettynä) jatkui lauantain ja päästiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä syömään ulos. Ihan kuin olisi mökillä ollut, kun savustimme lohta ja savustamisesta tuleva tuoksu sekoittui lämpimään kesäilmaan. Siinä istuskeltiin vielä tovi ruokailun jälkeenkin, nautittiin kesädrinkeistä ja olemisen sietämättömästä keveydestä!
Vinkit kalan savustamiseen ja kananmuna-valkokastikkeen tekemiseen löydät täältä *klik. Ystäväni kyseli vinkkejä veneilyruokiin ja sanoisin, että tämä on aina takuuvarma, helppo ja nopea ruoka. Uusien perunoiden kanssa niiiiiin hyvää, ettei edes salaattia kaipaa.
Jälkiruoka syntyi myös samaan tyyliin eli vähällä vaivalla hyvää. Perustrifle eli murennettua kaurakeksiä lasin pohjalle, pakastemarjoja vähän sulatettuina (tai tuoreita tai purkkihedelmiä), pari lusikallista maustettua rahkaa (tällä kertaa valkosuklaa-lime) ja samanlaiset kerrokset uudestaan. Päälle raastoin vähän suklaata.
Alkudrinkkinä oli ihanan pirteä kesäjuoma.
AURINKOINEN

12 cl valkoviiniä (Sauvignon Blanc)
12 cl appelsiinituoremehua
veriappelsiini- tai appelsiinilimua
jäitä

Laita lasiin muutama jääpala. Kaada päälle viini ja tuoremehu. Täydennä lasia vielä limulla. Nauti.
Ja illan lopuksi vielä toinen raikas juoma.

MANSIKKAINEN

muutama pakastemansikkaviipale
4 cl rommia
mansikkamehua

Laita lasiin pakasteiset mansikat, niin et tarvitse erikseen jääpaloja. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää muutama jääpala lasiin. Kaada lasiin rommi ja täytä lasi mansikkamehulla.
Nautinnollista kesää ja lomailua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti