tiistai 7. heinäkuuta 2015

PINAATTIMUNAKAS
 Kesällä tekee mieli syödä kevyesti - ainakin kolmen päivän hää-herkuttelujen jälkeen :) Eikä ruoanlaittoon halua käyttää kovin paljon aikaakaan, kun mieli haluaa pihalle ja aurinkoon. Munakkaat ovat silloin nopeat ja ruokaisat vaihtoehdot. 
 Nuoriso oli taas vinkin antajana eli tytär valmisti itselleen eilen lounaaksi munakkaan ja mitä pienet edellä, sitä isot perässä (vai kuinka se sanonta menikään). Tähän voi mielensä mukaan käyttää erilaisia täytteitä ja myös käytetyllä rasvalla on osuutensa makuun; Anni käytti kookosrasvaa ja minä öljyä. Valmistusjärjestys oli myös vähän erilainen, siitä johtuvat erot ulkonäössä. 
Annin munakkaassa pinaatit laitettiin heti munien jälkeen ennen kuin munat olivat ehtineet hyytyä, jolloin pinaatit upposivat munakkaan sekaan. Päälle juustoa ja pikaisesti paistaminen toiseltakin puolelta.
Itse laitoin pinaatit vähän myöhemmin, jolloin ne jäivät pintaan. Käänsin munakkaan tarjolle kaksin kerroin.

PINAATTIMUNAKAS (1 heng.)

2 munaa
kourallinen baby-pinaatin lehtiä
juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
paistamiseen kookosöljyä tai jotain muuta
päälle kirsikkatomaatteja

Riko kananmunat kevyesti pienessä kulhossa ja laita sekaan vähän suolaa ja rouhittua mustapippuria. Saksi pinaatit pienemmiksi. Jos pinaatit ovat isoja, voit poistaa lehtiruodin ensin. Pilko tomaatit valmiiksi.
Laita paistinpannuun öljy kuumenemaan. Kaada munaseos pannuun ja sekoittele vähän. Lisää juustoraaste ja pinaatit. Kun seos on hyytynyt, käännä munakas varovasti. 
Tarjoa munakas joko pyöreänä tai kaksin kerroin taitettuna. Laita päälle tommaatteja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti