maanantai 15. kesäkuuta 2015

TASTE OF HELSINKI
 Kyllä minua nyt on hemmoteltu reilun viikon sisällä erilaisilla elämyksillä. Ensin pääsin pikareissulle Hong Kongiin, sitten vietin elämyksellisen päivän kollegoitteni kanssa ja lauantaihini kuului ensin energiaa tuova kurssi chi kungin merkeissä ja sen jälkeen ilta Taste of Helsingissä. Ruokakuvien laatu ei ole kovin kummoinen, kun auringonpaisteessa ja ruoan kiilto silmissä ei paljon ehtinyt säätää. Mutta ehkä pääsette edes tunnelmaan.
"Taste of Helsinki on ainutlaatuisen kulinaristisen elämyksen tarjoava gourmetfestivaali. Ylpeänä esittelemme Suomen parhaimpia ravintoloita ja keittiömestareita, jotka saapuvat kanssamme luomaan juhlatunnelmaa. Taste of Helsinki järjestettiin Helsingin keskustassa Kansalaistorin puistossa 11.-14.6.2015."

Electrolux toimi yhtenä tapahtuman sponsoreista ja heillä oli varattuna kävijöille omaa ohjelmaa.
"Electrolux Chef’s Secrets
Chef’s Secrets on oma ainutlaatuinen kokkikoulumme, jossa pääset kokkaamaan Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenten rinnalla.

Electrolux Taste Theatre
Taste Theatressa maamme kovimmat kokit ottavat lavan haltuunsa jakaakseen kanssasi parhaat vinkkinsä ja näyttääkseen taitonsa mielenkiintoisissa kokkausnäytöksissä."


Pääasiana tapahtumassa on maistella maineikkaiden ravintoloitten pikkuannoksia, joita saa ostaa muutaman markan hintaan. Niin juuri, eurot vaihdetaan markoiksi ja niillä käydään kauppaa.

Meitä oli ryhmä ruoan laitosta ja varsinkin syömisestä innostuneita ihmisiä ja voitte vain kuvitella sitä innostuksen kiiltoa silmissä, kun tutkimme eri ruokavaihtoehtoja ja ryntäilimme niitä maistelemaan. Jokaiselle löytyi jotakin - sekä suosikkeja että inhokkeja (yllättäen). Kaksi parasta annosta ryhmämme mielestä olivat:
 Ravintola Hoshiton pääruoka Kouji-Härkä ja 
Rei-Soba Wasabikastkkeella sekä 
Ravintola Brödin alkuruoka Sipuli eli kuumaa sipulilientä, vuohen gruyére moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää. Suorastaan sairaan hyvää :) 
Juhannuksen läheisyys laittoi meidät valitsemaan myös juhannusgrillattavan ja se oli Gastrobar Emon Ryytipossun ribsit ja chipotlea, jossa oli mureiden ribsien kera tarjottu marinadi/kastike; hyvä yhdistelmä tulisuutta ja makeutta.
Ravintola Kaskiksen ylikypsä possunkylki bbq-kastikkeella, varhaisperunalla ja kevätsipulilla voitti sekä yleisö- että ammattilaisäänestyksen parhaalla pääruoka-annoksella. Meidänkin mielestä annos oli herkulllisen mehevä ja reilun kokoinen.
Osa tarjottavista sai tuomion: tavanomainen, ei yllätyksiä, perusmakuja. Ja eniten mielipiteitä jakoi Ravintola Berthan jälkiruoka: Possu, suklaa, nauta. Nimestä ei olisi voinut päätellä, että kyse oli jälkiruoasta. Annoksen kinuskissa maistui possu, suklaamousse oli se suklaa-elementti, mutta marenkityyppisessä keksissä maistui nauta osan mielestä tosi paljon ja se teki siitä epämiellyttävän makuista. 
Jälkiruokien aatelia oli mielestämme Ragun Lakritsivaahto, marinoitu fenkoli ja sitruunajäätelö.

Kaskiksen herukanlehti oli "kätketty" jäähileeseen ja sen kanssa oli tuorejuustoa ja valkosuklaata. Raikas valkoinen annos.
Brödin jälkiruoka kiinnosti etukäteen, ei ihmeellinen, mutta maistui kokonaisuutena ihan hyvältä: Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää.


Illan viimeistelivät Kolmen Kaverin raikkaat jäätelöannokset; kardemummajäätelöä mustikoilla ja marjaisa jäätelö kinuskikastikkeella ja punaherukoilla.
Voitte vain arvata, että saimme maisteltua viineineen useamman annoksen kuin tähän ehdin kuvata. Kaiken herkuttelun jälkeen poistuimme viimeisten joukossa ja kiittelimme runsain sanoin isäntäämme Timppaa, joka johdatti meidät makunautintojen ääreen!

Ja päätimme, että ensi vuonna uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti