maanantai 14. huhtikuuta 2014

CHILI CON POSSU
 Porsaan sisäfile jääkaapissa ja jotenkin sellainen olo, että ei kiitos. Ei mitään ihmeellistä eikä monimutkaista. Kurkkaus kuivakaappiin ja päätin, että vähillä aineilla, nopeasti hyvää, on tavoite. Ja luulenpa, että onnistuin!
Chili con carne eli liha-papukastike tulee usein miten tehtyä jauhelihasta. Tänään tein sen tästä sisäfileestä, joka kypsyy nopeasti ja sopii siis mainiosti myös tähän.

CHILI CON POSSU

n. 500-700 g porsaan sisäfileetä
öljyä tai juoksevaa margariinia
400 g (1 prk) chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
½ tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Pilko liha ensin viipaleiksi ja sen jälkeen suikaleiksi. Paista lihasuikaleet pannulla pienissä erissä, että saat niihin vähän väriä. Laita lihat pataan tai kattilaan paistamisen jälkeen. Mausta lihat ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada lihojen päälle tomaattimurska ja sekoita. Anna kiehua hiljakseen miedolla lämmöllä sen aikaa, kun keität erikseen riisin. Lisää 5 min ennen riisien kypsymistä lihojen sekaan pavut ja savupaprika. Sekoita ja anna lihakastikkeen olla poreilemassa kunnes riisi on kypsää.
Tarjoa lisänä nokare kermaviiliä tai creme fraichea ja muutama nacho tai tortillalastu.

1 kommentti:

  1. Olet saanut pienen leikkimielisen haasteen :) Käy kurkkaamassa:

    http://anninuunissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista