sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

NARSISSIT ENNAKOIVAT PÄÄSIÄISTÄ,
 GRILLIKAUSI AVATTU
 Viikonlopun puutarhamessuilla sai ihastella jälleen kerran värikästä kukkaloistoa ja nähdä miten monet multasormet hypistelivät kukkamukuloita ja siemenpusseja innoissaan. Omat ostokseni rajoittuivat tällä kertaa lähinnä narsisseihin ja tankkaan messuilta myös aina puutarhahanskoja. Nytkin niitä lähti mukaan 5 paria, kaikki vähän eri tarkoituksiin.
Heti niitä päästiinkin testaamaan, kun tyttäreni leikkasi urakalla terassin ympäriltä yli kasvaneita sireenipensaita ja itse kuskasin niitä peräkärryyn.
Samaan aikaan kaivettiin esiin myös grilli ja mies grillasi illalla herkulliset ulkofilepihvit siinä. Olin ostanut Philadelphian Sweet chili -tuorejuustoa ja se korvasi hyvin maustevoin pihvin kanssa. Pitihän sitä juustoa hyödyntää vielä seuraavan päivän keittoonkin ja se sopi mainiosti bataatin mausteeksi.
No nyt on vatsa täynnä ja pieniä kevään kukkaistutuksia siellä täällä. Voisi se pääsiäinen jo kohta tulla!

Grillatun pihvin kanssa riittävät lisukkeeksi hyvin keitetyt, napakoiksi jätetyt porkkanat ja nokare tuorejuustoa. Juusto toi ihanan maun lihaan!

Bataattikeitto syntyy nopeasti. Lisää kiehuvaan veteen ensin kasvisliemikuutio ja sen jälkeen kuorittu ja paloiteltu bataatti. Anna kiehua noin vartin, kunnes bataatti on pehmeää. Soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi ja lisää n. puoli purkkia Sweet chili -juustoa. Sekoita sekaisin. Lisää n. 1 tl suolaa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Nauti rapeiden ruislastujen kanssa. 


Portaille laitoin yhden ruukullisen narsisseja ystävältäni kerran saatuun ihanan väriseen pikkuämpäriin.
Kynttilämaljaan upotin pohjalle ensin rypistettyä sellofaania ja sen keskelle ruukustaan poistetun narsissiryppään.

Sain ystävältäni syksyllä ihanan sammalasetelman, joka oli tehty vanhaan rengaskakkuvuokaan. Keskellä on lasi, jossa silloin oli tuikkukynttilä. Nyt päätin hyödyntää sammaleet "pääsiäisruohoina" ja istutin lasiin yhden narsissin sipulin. Vanhat hömelöt tiput pääsivät ruoholle, samoin kuin sisareni joitakin vuosia sitten huovuttama pääsiäismuna. Kynttilälyhtyyn olen kerännyt käpyjä ja joskus siellä keskellä on led-kynttilä.
 Työkaverilta saadusta pikkuisesta sinkkiämpäristä siirsin narsissit ulos ja istutin tilalle pikkuruiset valkoiset helmililjat. Ne alkavat availla kukkanuppujaan heti, kun pääsevät sisälle lämpimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti