lauantai 26. huhtikuuta 2014

SUKLAAMOUSSE PÄÄSIÄISSUKLAASTA
 Onkohan kellään muulla samanlaista ongelmaa pääsiäisen jälkeen? Nimittäin meillä ei enää kovin moni välitä niinkään pääsiäisen suklaamunista, vaan ennemminkin niitten sisällöstä. Niistä pikkuleluista ja koottavista, joita pursuaa joka paikka. Tänä vuonna olimme sisareni perheen ja vanhempiemme kanssa mökillä ja järjestimme kunnon munanpiilotuksen, josta nuoret saivat jokainen useamman suklaamunan. No, sen jälkeen meillä olikin kasa suklaata, jota kukaan ei halunnut syödä.
Tänään päätin hyödyntää suklaat jälkiruokaan tekemällä niistä suklaamoussea. Aika makea jälkkäri siitä tulikin ja kovin isoa annosta ei tätä pysty syömään. Hyvän kahvin tai punaviinin kanssa kuitenkin aika kiva aterian lopetus. Sen verran monta annosta tästä tuli, että piti viedä naapuriinkin pari kippoa :)
SUKLAAMOUSSE (n. 5 annosta)

pääsiäismunien suklaata pieni kipollinen
1 dl vispikermaa
½-1 tl suolaa
pieni kourallinen pehmeitä kuivattuja karpaloita
muutama pistaasipähkinä

Sulata suklaat mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Ota pois mikrosta, kun sulamatta on vielä osa ja sekoittele kunnes kaikki on tasaisen sulaa. (Sulaa suklaata oli suurin piirtein samanverran kuin kermavaahtoa. Lisäämällä kerman määrää, tästä riittää useammalle, eikä varmaan haittaa, vaikka jälkkäristä ei tule niin makeaa.)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon sula, vähän jäähtynyt suklaa. Mausta suolalla. Pilko karpalot pienemmiksi ja sekoita vaahtoon. Annostele jälkiruokakippoihin. Kuori ja pilko muutama pistaasi ja koristele annokset niillä.
Jos sinulla ei ole karpaloita, voit rouhia pistaaseja vähän enemmän ja sekoittaa ne moussen joukkoon.
Laita annokset jääkaappiin odottamaan. Mousse kovettuu, mutta ei haittaa syömistä, päinvastoin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti