lauantai 5. huhtikuuta 2014

60- JA 70 -LUKU,
HIPPIFESTAREITA JA SUKLAALEIVOKSIA
 Meillä on ihan hulvaton työporukka! Pari kertaa vuodessa meillä järjestetään "ohjelmalliset iltamat", joita suunnitellaan hyvin etukäteen ja nauretaan pitkään jälkikäteen. Eilen oli taas vuorossa SE ilta. Ja teemana oli tällä kertaa vapaamuotoiset Hippifestarit 60-70 -luvun tyyliin. Alun perin teema oli 70-luku, mutta suunnitellessa kaikki lähtee vähän lentoon ja lopputuloksena päiväkodin sali muuttui festarialueeksi telttoineen ja viltteineen, jonka hipit ja vähän discohileetkin valtasivat. Esiintyjätkin olivat huippuluokkaa; Katri-Helena tanssityttöineen, Badding Somerjoki ja muita huippuja. Yllätysesiintyjä oli peruttu sairastumisen vuoksi - ainahan festareilla tulee peruutuksia :D Rekvisiitta oli saatu vähällä vaivalla kokoon. Huomattiin, että jumppamatoistakin on moneksi; niistä saa kätevästi bussin, jolla vieraat pääsivät festarialueelle ja ne toimivat myös oivallisesti illan aikana sulkapallokentän alustana sulkisturnauksessa.
Olennaisena osana tällaisiin illanviettoihin kuuluu tietysti ruoka ja tällä kertaa toimittiin nyyttäriperiaatteella, joka ei rasita liikaa ketään ja kaikki pääsevät kantamaan kortensa kekoon. Itse tein suklaaleivoksia, koska tiesin, että suolaista syötävää on tulossa paljon. Tässä ensin resepti ja sitten lisää tunnelmapaloja illasta.
SUKLAALEIVOKSET (n. 24 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 munaa
½ prk Piltti kuningatar-sosetta
2 dl piimää (tai maustamatonta jugurttia)

Kuorrute
½ prk kuningatar-sosetta
2½ dl vispikermaa (tai 2 dl kuohukermaa)
1 prk (n. 180 g) maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
pari kourallista Wiener nougat crushia (tai nonparelleja)

Sekoita ensin jauhot keskenään. Vatkaa eri astiassa voi ja sokeri vaahdoksi (tai ainakin sekaisin). Lisää vaahtoon munat yksi kerrallaan kunnolla vatkaten. Kaada sekaan kuningatar-sose ja sekoita. Sekoita joukkoon vuorotellen piimä ja siivilän läpi jauhoseos. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat keskenään, älä vaivaa. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen astiaan, minulla n. 25 x 40 cm.
Paista 175 C uunissa n. 20 minuuttia. Paistos saa jäädä vähän kosteaksi. Anna jäähtyä kunnolla.
Sivele paistoksen päälle ensin puoli purkkia kuningatarsosetta.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja muuta aineet lukuunottamatta Wiener crushia. Sekoita vaahdot keskenään ja levitä tai pursota leivosten päälle. Itse levitin ensin soseen, sitten leikkasin paistoksen leivoksiksi, seuraavaksi pursotin vaahdon pintaan ja lopuksi ripottelin päälle crushin. Viimeistely vielä veitsellä leikaten palat erillisiksi uudelleen.

Ja tässä vielä illan tunnelmia!
Pöytä oli täynnä herkkuja juustoista hedelmiin ja suolakekseihin, kinkku- ja juustosarvia, Aura-hyydykettä, lohilevitettä, patonkia, piirakkaa, karkkia, leivoksia...

Ihana suolainen pinjansiemenillä päällystetty Peace-piiras!
Sammör vestivaalien vieraita

Pössyttelyteltta ruuhkautui välillä ;)

... ja siellähän oli piippuja tarjolla!

Tekniikka oli huippuluokkaa, niin kuin aina!

Festariaterimet

Esiintyjinä mm. Katri-Helena ja tanssitytöt,


Badding kävi Fiilaamassa ja höyläämässä

ja olihan siellä Peace & Love Dirlandaakin!

Beachvolley -turnauksen sijaan meillä oli sulkisturnaus!

Ja ihanat kukkaistytöt toivottavat sukupolvesta toiseen kaikille: Peace!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti