keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

LIME-rahkajäätelö
 Olen viettänyt päivän petipotilaana, kun ääni hävisi eilisen aikana jonnekin. Tyttäreni oli kuitenkin kotona ja ilahdutti meitä valmistamalla jälkiruoaksi jäätelöä. Tai ehkä jäätelön ja jäädykkeen välimuotoa. Mielettömän hyvää siitä tuli joka tapauksessa; raikas lime täydentyi vielä tummasta suklaasta tehdyillä pursotuskoristeilla.

Suklaapursottelu alkoi mielenkiintoisesta kokeilusta, jossa Anni päätti kokeilla, miten onnistuu tehdä suklaasta pitsinen "astia" esim. suklaamousselle. Astian tekeminen vaati sinnikkyyttä, mutta oi, miten hienosti se onnistui. Vähän vielä kuulemma hienosäätöä ja seuraavalla kerralla onnistuu täydellisesti. 
LIME-RAHKAJÄÄTELÖ

2½ dl (1 prk) vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1 dl glukoosisiirapppia
1 munankeltuainen
½ dl tomusokeria
2 limeä (kuori raastettuna)
1-1½ limen mehua

Vaahdota ensin kerma kovaksi vaahdoksi. Vaahdota eri astiassa keltuainen ja tomusokeri. Lisää kermavaahtoon keltuais-sokeriseos ja rahka sekä siirappi. Vaahdota vielä sähkövatkaimella.
Lisää varovaisesti sekoittaen limen kuoriraaste ja limen mehu. Maista, onko makua sopivasti.
Laita pakastuksen kestävään astiaan. Meillä osa laitettiin isompaan Tuppperware-jäädykevuokaan ja osa annosvuokiin. Tästä määrästä tulee n. 8 hengelle. Anna olla pakkasessa vähintään 3-4 tuntia.
Suklaa-astian teko alkoi mittaamalla leivinpaperista pullon ympärysmittainen suikale. Toinen vähän pitempi suikale kiinnitettiin ensin teipillä pullon ympärille. Sitten pursotettiin lehden tai leikkuualustan päällä olevalle leivinpaperille sulatettua, tummaa suklaata.

Yläosa kaarimuotoon ja alaosaan kiehkuroita sikinsokin.

Alaosan raot täytettiin sulatetulla valkosuklaalla.
Lasipullon päälle oli viritetty siis yksi leivinpaperi ja sitten se leivinpaperi, jossa oli pursotukset, nostettiin siihen päälle, suklaan jäädessä papereitten väliin. Koko komeus laitettiin jääkaappiin jähmettymään.

Jonkin ajan kuluttua päällisleivinpaperi poistettiin. Sisimmäinen paperi pullon kera liu'utettiin varovasti pois. Jäljelle jäi kaunis kehikko odottamaan jotain herkullista täytettä.







2 kommenttia:

  1. Tämä on aivan ihana vinkki :) niin suklaakupit kuin jäätelökin! Anni on kyllä kekseliäs ja taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, on tosi kiva, kun nuoriso haluaa omasta aloitteestaan tehdä kaikkia herkkuja. Ja kokeiluintoa ja kekseliäisyyttä on enemmän kuin meikäläisellä :)

      Poista