sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

AURAPERUNOITA PIHVIN KANSSA
 Usein tekee mieli syödä kevyesti. Silloin tulee tehdyksi pihvin kanssa pelkkää salaattia tai ehkä keitettyä jotain kasviksia. Tänään kaapissa kummitteli pieni pussillinen Aurajuustomurua, joten päätin pitkästä aikaa tehdä kunnon kermaperunoita juustolla. Aah, miten ihanaa ja suussa sulavaa ja herkullista ja ... No, joskus voi vähän naatiskellakin!

AURAJUUSTOPERUNAT (tästä tulee n.  neljälle hengelle)

n. 1- kg jauhoisia perunoita
50-100 g Aurajuustomurua
50-100 g Emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
n. 2 dl ruokakermaa
pari nokaretta voita

Kuori ja viipaloi perunat ohueksi. Laita ne kylmään veteen, että tärkkelys irtoaa. Voit tehdä tämän hyvissä ajoin ennen varsinaista ruoan laittoa, jos haluat.
Kaada valutetut perunat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoittele. Lisää Aura ja Emmental (tai joku muu juustoraaste) ja sekoittele sekaisin. Kaada lopuksi kerma vuokaan ja laita mikroon n. kolmeksi minuutiksi. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta nopeuttaa kypsymisen alkua.
Ota vuoka mikrosta ja laita päälle pari nokaretta voita. Paista 200 C uunissa vähän reilu tunti. Peitä vuoka loppupuolella foliolla, jotta perunat eivät pala liikaa pinnalta (paitsi jos pidät rapsakoista, vähän palaneista perunoista).
Tarjoa esim. pihvin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Ah mitä ihanuutta! Tätä on tehtävä ja pian itselleni. Mies ei Auraa syö - hullu. More for me! Nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna, ihanaa olikin. Onneksi meillä melkein kaikki tykkäävät Aurasta :)

      Poista