torstai 7. marraskuuta 2013

ANNIN KAKKU
 Tyttärelläni oli syntymäpäivät ja hän toivoi tarjoiluun jotain marjaisaa kakkua. Mustikasta on tullut tehtyä useampia kakkuja, joten nyt oli vuorossa mansikat ja vadelmat. Onneksi on kesällä tullut pakastettua marjoja, joten oli helppoa ryhtyä kakuntekoon. Viime viikon shakkiruutukakun valkosuklaatäyte oli niin ihanaa, että päätin tehdä siitä yhden kerroksen. Paitsi että sisareni ei syö juustoa, joten korvasin tuorejuuston rahkalla. Maustetut rahkat ovat aika kivoja kakuissa täytteen osana.
ANNIN KAKKU
 
Pohja
180 g digestive-keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
75 g margariinia
 
Täyte 1
o,5 l purkki pakastemansikoita (n. 2-3 dl marjoja)
1½ dl vispikermaa
200 g (1 prk) sitruunarahkaa
1 dl sokeria
2-3 rkl pakastemansikoista irronnutta mehua
5 liivatelehteä
 
Täyte 2
130 g valkosuklaata
1 d vispikermaa
200g (1 prk) vaniljarahkaa
1 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
 
Päälle
4 dl pakastevadelmia
1 dl hyytelösokeria
1 dl vettä

Irrota irtopohjavuoan rengas ja voitele se öljyllä. "Jauhota" sen jälkeen rengas tomusokerilla. Laita vuoan pohjalle reilu pala leivinpaperia ja kiinnitä rengas paikoilleen. Tomusokeri auttaa kakkkua irtoamaan vuoasta ja tekee reunasta sileän.

Murskaa keksit ja sekoita niihin kaakaojauhe. Sulata margariini ja sekoita joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita 5 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään siksi aikaa, kun sekoitat ykköstäytteen aineet.
Vatkaa 2½ dl vispikerma vaahdoksi ja ota siitä vajaa puolet eri kulhoon. Jatka isommalla määrällä eli sekoita siihen sitruunarahka. Mausta sokerilla. Soseuta melkein kokonaan sulaneet mansikat sauvasekoittajalla, kaada mansikkamehua parin-kolmen ruokalusikallisen verran pikkukippoon tai lasiin. Lisää mansikkasurvos vaahtoon ja sekoita. Kuumenna mansikkamehu ja purista liivatteista vesi pois. Sekoita liivatteet mehuun, jäähdytä vähän sekoitellen. Lisää nauhana mansikkavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle.
Laita kakku pakastimeen seuraavan täytteen tekemisen ajaksi.

Laita seuraavat kolme liivatetta kylmään veteen. Sekoita jäljelle jääneeseen kermavaahtoon vaniljarahka ja tomusokeri. Sulata joko varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa valkosuklaa. Sekoita vaahdon joukkoon. Kuumenna pari ruokalusikallista vettä ja sekoita liivatteet sekaan. Sekoita. Kaada nauhana vaahdon joukkoon.
Ota kakku pakastimesta ja kaada valkosuklaatäyte kakun päälle. Laita uudestaan pakastimeen. Anna olla noin tunti.

Tee viimeinen kerros. Sulata vadelmat. Kiehauta 1 dl vettä, lisää siihen vadelmat, sekoittele kunnes marjat hajoavat. Lisää hyytelösokeri, kiehuta vähän aikaa. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa kunnes seos vähän sakenee. Kaada kakun päälle.
Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli tai ainakin nelisen tuntia.
Irrota kakku vuoasta. Koristele kermavaahtoruusukkeilla.


 


4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, ja kakussa on ihanan houkutteleva väritys! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulee aika iso kakku, mutta meidän yhdeksän syöjää sai sen melkein kokonaan häviämään (ja jälkiruoaksi, kun ensin oli ahmittu muita herkkuja) ... eli taisi maistua :)

      Poista
  2. Kakussa oli todella raikkaat ja hyvät maut. Jopa nuori mies 19v. otti kakkua lisää, vaikka ei yleensä koske makeisiin leivonnaisiin ja kakkuihin. Kiitos! T. Se Juustoton Sisko (=histamiini-intoleranssi)

    VastaaPoista