maanantai 11. marraskuuta 2013

KIINALAIS-VIETNAMILAINEN JUTTU
 Sain jokin aika sitten vietnamilaisia reseptejä ja muutamia olen jo ehtinyt kokeilemaan ja tänne päivittämäänkin. Muutama on sitten odotelut oikeaa hetkeä. Ja se oikea hetki tuli viikonloppuna, kun päätimme tyttäreni kanssa urakoida kiinalaisia kevätkääryleitä. Olemme tehneet niitä kerran aiemmin ja perusreseptin löydät TÄÄLTÄ. Tälläkin kertaa etenimme aika tavalla saman mallin mukaan, paitsi että puoleen täytteestä tuli herkkusieniä ja puoleen kanaa.
 
Vietnamilaiseksi koko jutun muuttikin sitten kastike. Mielettömän upean, vähän makeahkon, mutta vahvan makuisen Hoisin -kastikkeen ja kevätkääryleitten yhdistelmä oli aika vastustamaton. Siinä jäi kevyesti kakkoseksi valmis sweet chili -kastike. Toki sitäkin piti vähän maistella, mutta Hoisin-kastike oli ehdoton ykkönen. Ja tätä ei nyt pidä sekoittaa kaupasta purkissa saatavaan kastikkeeseen. Sitä tosin käytettiin yhtenä ainesosana tässäkin. Syödessä mietimme, että sitä voisi hyvin tehdä mm. friteerattujen kanojen dipiksi.
Teimme niin paljon rullia, että niitä jäi pakastettavaksikin eli tiedossa on kiinalaisia nautintoja myöhemminkin. Kyllä itse tehdyt voittavat aina kaupan pakastealtaitten tarjonnan.
HOISIN -KASTIKE
 
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl öljyä
5 cm pätkä sitruunaruohoa
1-2 rkl sokeria (tai voit käyttää sokerin tilalla maapähkinävoita)
4 rkl Hoisinkastiketta
n. ½-1 dl vettä
chilijauhetta oman maun mukaan
 
Murskaa valkosipuli pieneksi. Laita kattilaan öljy ja ruskista valkosipuli kevyesti öljyssä. Leikkaa sitruunaruoho ihan pieneksi silpuksi ja lisää joukkoon. Laita seuraavaksi sekaan Hoisinkastike ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on sulanut ja lisää vettä sen mukaan, kuinka paksua kastikkeesta haluat. Lisää chili ja maista, onko kastikkeessa riittävästi makeutta. Ota pois liedeltä ja jäähdytä. 
Leikkaa kasviksista niin ohuita tikkuja, kuin vain pystyt. Itse pyrin sellaiseen "tulitikku neljään osaan pystysuunnassa", mutta ei nyt ihan ehkä onnistunut! Aika ohutta kuitenkin.
Tässä vaiheessa sekoitettiin koko kasvishässäkkään silputtu chili ja valkosipuli ja maustettiin seos.
Sen jälkeen siirsin puolet toiseen pannuun ja lisäsin siihen ohueksi suikaloidut herkkusienet. Tähän määrään meni kaksi isoa herkkusientä
Toiseen puolikkaaseen lisättiin etukäteen paistettu ja pieneksi pilkottu/silputtu kana.
Sen jälkeen se olikin yhtä rullailua. Itse rullasin kääröjä vauhdilla, kun tytär sitä mukaa friteerasi niitä öljyssä.
Käytimme neljää taikinalevyä lukuunottamatta kaikki levyt, jotka oli aina paloiteltu neljään osaan ja saimme aikaan n. 30 kevätkäärylettä
Sen jälkeen olikin aika nautiskella!
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti