sunnuntai 10. marraskuuta 2013

ILTAPALAA ISÄLLE
Sen lisäksi, että tutkiskelen mainoksia innolla, rakastan reseptien lukemista. Sekä vanhanaikaisesti kirjoista ja lehdistä että myös eri blogeista. Tähän isänpäivän iltapalaan sain vinkin muutama päivä sitten BakeVillen blogista. Niin simppeli ja herkullisen oloinen, ettei sille tarvinnut tehdä mitään tuunailuja - se oli siinä. Kaikki terveysintoilijat voivatkin sitten lopettaa lukemisen tähän kohtaan, sillä tällä ei ole mitään tekemistä "Pohjois-Karjala -projektien" kanssa, kuten ystäväni mies tokaisi, kun etsiskelin ranskan leipää kaupasta ja vähän vihjaisin pekonista ja voista...
 
Vähän epäilin, kun BakeVillen kirjoittaja kehuskeli, että leipä hävisi perheen suihin alta aikayksikön. Mutta. Kun tein puolikkaan ranskanleivän kokoisen iltapalan kahdelle hengelle (josta tytär kävi nappaamassa vain pari palaa), se oli hävinnyt todellakin vauhdilla vatsoihimme. Tytär yritti huudella väliin, että oletteko tosissanne, tuollaista epäterveellistä... mutta silmät kiiluen ja rasva suupielistä valuen, jatkoimme leivän kimpussa, kunnes viimeisistä folioon tarttuneista juustonpaloista melkein taistelimme!
Arvaa siis, ajattelinko ehdottaa, että myös teillä tehtäisiin tätä herkkua... !
CHEDDAR-PEKONI-LEIPÄ
 

1 ranskanleipä
180-200g cheddarjuustoa
140g (1pkt) pekonia
1dl sulatettua voita

Leikkele pekonit pieniksi kuutioiksi ja laita kuivalle pannulle paistumaan.
Sillä välin kun pekoni paistuu, leikkaa leipään ristikkokuvio, älä leikkaa ihan pohjaan asti, vaan jätä 1-2cm kiinni jottei leipä hajoa.
Raasta cheddar.
Laita pekonit talouspaperille valuttamaan ylimääräinen rasva pois.

Survo cheddarjuustoa kaikkiin väliköihin. Samoin laita väleihin pekonin paloja. Lorota voi joka puolelle leipää.

Kääri leipä folioon. Tosi hyvin.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.


Avaa folio ja paista vielä 10 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti